autor:

» » Mancaruri cu carne

Tocana de miel

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
3 lingurite ulei de masline, 450 g pulpa slaba de miel bine curatata, taiata in bucati de 2,5 cm, 1 ceapa de marime medie, tocata marunt, 4 catei de usturoi, zdrobiti, 1 cana rosii taiate din conserva, 450 g cartofi dulci, curatati si taiati În bucati, de 1 cm, 2 linguri unt crema d~ arahide, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita ardei Cayenne, 1 pachet congelat (285 g) bame, intregi sau taiate, dezghetate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul În prealabil la 180°C. Într-o cratita mare de teflon sau Într-o caserola termorezistenta, se Încalzesc 2 lingurite de ulei la foc potrivit spre tare. Se adauga carnea de miel si se caieste 5 minute sau pâna se rumeneste. Cu o spumiera se scoate mielul pe o farfurie.
2 Se reduce focul la potrivit si se adauga restul de 1 lingurita de ulei, ceapa si usturoiul; se prajesc 2 minute. Se adauga 1/3 cana de apa si se fierb pâna când ceapa devine aurie SI frageda.
3 Se adauga rosiile, cartofii dulci, untul de arahide, sarea, ardeiul Cayenne si 1 1/2 cani de apa; se pun la fiert. Când dau În clocot. se pune carnea de miel inapoi În cratita. Se acopera, se baga la cuptor si se coace 25 de minute.
4 Se adauga bamele, se pune din nou cratita În cuptor si se mai tin 15 minute sau pâna când mielul si bamele sunt fragede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocană de miel la Crock Pot

Tocană de miel la Crock Pot

Pentru că stau prost la capitolul răbdare și pentru că v-am spus deja că ador carnea de miel,

0 voturi    0 comentarii
8h
Slow Cooking
Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 lingurite ulei de masline
  • 450 g pulpa slaba de miel bine curatata
  • taiata in bucati de 2,5 cm
  • 1 ceapa de marime medie
  • tocata marunt
  • 4 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • 1 cana rosii taiate din conserva
  • 450 g cartofi dulci
  • curatati si taiati În bucati
  • de 1 cm
  • 2 linguri unt crema d~ arahide
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita ardei Cayenne
  • 1 pachet congelat (285 g) bame
  • intregi sau taiate
  • dezghetate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Mancaruri cu carne

Varza calita cu carne de porc Varza calita cu carne de porc

Varza calita cu carne de porc este una dintre mancarurile noastre preferate. Se prepara foarte usor, doar ca trebuie sa aveti rabdare

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos de rosii Chiftelute cu sos de rosii

Carnea tocata se pune intr-un vas. Se adauga ceapa uscata, curatata si tocata marunt. Se condimenteaza carnea cu sare, piper (dupa gust). Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Snitele cu ceapa si usturoi