autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocana de miel cu vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg carne de miel fara os, , 500 g rosii, , 2 vinete lungi, , 2 cepe, , 3 catei de usturoi, , 3 linguri untdelemn, , 20 g unt, , 2 linguri otet alb, , 100 ml vin alb sec, , 1 foaie de dafin, , cateva fire de menta, , sare, , piper alb, , macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala vinetele, se sterg si se taie cubulete de 1 cm. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucatele. Carnea, curatata de grasime si tendoane, se taie bucati potrivite, iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. - Intr-o cratita mare, se-ncinge uleiul si se rumenesc - pe rand - vinetele, amestecand intruna, dupa care se scot si se pun deoparte.?In aceeasi cratita, se topeste untul si se prajesc - tot pe rand - bucatile de carne (la foc iute), dupa care se scot si ele. Se calesc apoi ceapa si usturoiul, se pun din nou vinetele si bucatile de carne, se adauga rosiile, otetul, vinul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa o ora (cu capac), amestecand din timp in timp si mai turnand, daca este cazul, cate putina apa. Inainte ca tocanita sa fie fiarta, se incorporeaza menta taiata marunt (facultativ), pastrand cateva frunzulite care se presara deasupra. Tocana se serveste calda.
Atentie: Carnea de miel se poate inlocui cu pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti cu sunca si branza

Cartofi umpluti cu sunca si branza

Se fierb cartofii in coaja. Se scurg de apa, se lasa cateva minute la racit si se curata de coaja

45 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati. Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o

21 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg carne de miel fara os
  • 500 g rosii
  • 2 vinete lungi
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri untdelemn
  • 20 g unt
  • 2 linguri otet alb
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 foaie de dafin
  • cateva fire de menta
  • sare
  • piper alb
  • macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Papricas de porc cu galuste