Tocana de miel cu vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg carne de miel fara os,
  • 500 g rosii,
  • 2 vinete lungi,
  • 2 cepe,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3 linguri untdelemn,
  • 20 g unt,
  • 2 linguri otet alb,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 1 foaie de dafin,
  • cateva fire de menta,
  • sare,
  • piper alb,
  • macinat.

Mod de preparare

Se spala vinetele, se sterg si se taie cubulete de 1 cm. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucatele. Carnea, curatata de grasime si tendoane, se taie bucati potrivite, iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. - Intr-o cratita mare, se-ncinge uleiul si se rumenesc - pe rand - vinetele, amestecand intruna, dupa care se scot si se pun deoparte.?In aceeasi cratita, se topeste untul si se prajesc - tot pe rand - bucatile de carne (la foc iute), dupa care se scot si ele. Se calesc apoi ceapa si usturoiul, se pun din nou vinetele si bucatile de carne, se adauga rosiile, otetul, vinul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa o ora (cu capac), amestecand din timp in timp si mai turnand, daca este cazul, cate putina apa. Inainte ca tocanita sa fie fiarta, se incorporeaza menta taiata marunt (facultativ), pastrand cateva frunzulite care se presara deasupra. Tocana se serveste calda.

Atentie: Carnea de miel se poate inlocui cu pui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise