autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocana de miel cu vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg carne de miel fara os, , 500 g rosii, , 2 vinete lungi, , 2 cepe, , 3 catei de usturoi, , 3 linguri untdelemn, , 20 g unt, , 2 linguri otet alb, , 100 ml vin alb sec, , 1 foaie de dafin, , cateva fire de menta, , sare, , piper alb, , macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala vinetele, se sterg si se taie cubulete de 1 cm. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucatele. Carnea, curatata de grasime si tendoane, se taie bucati potrivite, iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. - Intr-o cratita mare, se-ncinge uleiul si se rumenesc - pe rand - vinetele, amestecand intruna, dupa care se scot si se pun deoparte.?In aceeasi cratita, se topeste untul si se prajesc - tot pe rand - bucatile de carne (la foc iute), dupa care se scot si ele. Se calesc apoi ceapa si usturoiul, se pun din nou vinetele si bucatile de carne, se adauga rosiile, otetul, vinul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa o ora (cu capac), amestecand din timp in timp si mai turnand, daca este cazul, cate putina apa. Inainte ca tocanita sa fie fiarta, se incorporeaza menta taiata marunt (facultativ), pastrand cateva frunzulite care se presara deasupra. Tocana se serveste calda.
Atentie: Carnea de miel se poate inlocui cu pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din carne de pui in sos picant

Chiftele din carne de pui in sos picant

Pentru Kofla Mixture: Intr-un bol se pune carnea tocata de pui, peste care se adauga restul ingredientelor

2 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg carne de miel fara os
  • 500 g rosii
  • 2 vinete lungi
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri untdelemn
  • 20 g unt
  • 2 linguri otet alb
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 foaie de dafin
  • cateva fire de menta
  • sare
  • piper alb
  • macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pilaf cu ciuperci si pui