autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocana de miel cu vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg carne de miel fara os, , 500 g rosii, , 2 vinete lungi, , 2 cepe, , 3 catei de usturoi, , 3 linguri untdelemn, , 20 g unt, , 2 linguri otet alb, , 100 ml vin alb sec, , 1 foaie de dafin, , cateva fire de menta, , sare, , piper alb, , macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala vinetele, se sterg si se taie cubulete de 1 cm. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucatele. Carnea, curatata de grasime si tendoane, se taie bucati potrivite, iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. - Intr-o cratita mare, se-ncinge uleiul si se rumenesc - pe rand - vinetele, amestecand intruna, dupa care se scot si se pun deoparte.?In aceeasi cratita, se topeste untul si se prajesc - tot pe rand - bucatile de carne (la foc iute), dupa care se scot si ele. Se calesc apoi ceapa si usturoiul, se pun din nou vinetele si bucatile de carne, se adauga rosiile, otetul, vinul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa o ora (cu capac), amestecand din timp in timp si mai turnand, daca este cazul, cate putina apa. Inainte ca tocanita sa fie fiarta, se incorporeaza menta taiata marunt (facultativ), pastrand cateva frunzulite care se presara deasupra. Tocana se serveste calda.
Atentie: Carnea de miel se poate inlocui cu pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)

Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)

Se pune limba la fiert impreuna cu ceapa, prazul,morcovii si foile de dafin,se pune apa de trei degete

8 voturi    7 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Intr-un vas se pune carnea tocata, se adauga ceapa tocata fin, morcovii rasi prin razatoarea mica,

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 kg carne de miel fara os
  • 500 g rosii
  • 2 vinete lungi
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri untdelemn
  • 20 g unt
  • 2 linguri otet alb
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 foaie de dafin
  • cateva fire de menta
  • sare
  • piper alb
  • macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Dovlecei - nuferi - cu curcan