autor:

» » Mancaruri cu carne

tocana de pui

Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Ingrediente
1 pui mare, 1 morcov, 100 g ciuperci, 1 pahar vin alb, 2 oua, 1 ceapa, 1/2 lamaie, 50g unt, 1 legatura patrunjel verde,, 100g orez, 100g cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Puiul curatat si spalat se pune in apa clocotita sa fiarba cu morcovul si ceapa taiata in doua.Cand este aproape fiert se scoate din apa, se desface in bucati si se pune intr-o cratita, pe foc in untul fierbinte, se intorc pe amandoua partile in unt, dar nu se prajesc. Se toarna vinul si patrunjel verde tocat, se lasa la innabusit pana cand ,carnea este fiarta. Se scot bucatile de pui pe un platou, in sosul ramas se pun ciupercile taiate felioare si se fierb cam 10 min, apoi se introduc galbenusurile batute cu zeama de lamaie sa se lege bine sosul. Se aranjeaza bucatile pe platou apoi se toarna sosul de ciuperci si se presara patrunjel verde tocat. Orezul fiert se aranjeaza pe marginea platoului in portii si se presara cascaval ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "tocana de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare. Se spumeaza dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun
Tocana de pui

Tocana de pui

Puiul se transeaza in bucati iar pieptul se pune deoparte. Ceapa se caleste in ulei apoi se pune

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Tocana de pui o fac prajind ceapa in putin ulei(eventual+rosie si ardei)adaug bucatile de pui si o cana de apa si las sa fiarba bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 morcov
  • 100 g ciuperci
  • 1 pahar vin alb
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1/2 lamaie
  • 50g unt
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 100g orez
  • 100g cascaval ras

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Tocana de pui o fac prajind ceapa in putin ulei(eventual+rosie si ardei)adaug bucatile de pui si o cana de apa si las sa fiarba bine.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu sos de ciuperci