autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

tocana de pui

Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Ingrediente
1 pui mare, 1 morcov, 100 g ciuperci, 1 pahar vin alb, 2 oua, 1 ceapa, 1/2 lamaie, 50g unt, 1 legatura patrunjel verde,, 100g orez, 100g cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Puiul curatat si spalat se pune in apa clocotita sa fiarba cu morcovul si ceapa taiata in doua.Cand este aproape fiert se scoate din apa, se desface in bucati si se pune intr-o cratita, pe foc in untul fierbinte, se intorc pe amandoua partile in unt, dar nu se prajesc. Se toarna vinul si patrunjel verde tocat, se lasa la innabusit pana cand ,carnea este fiarta. Se scot bucatile de pui pe un platou, in sosul ramas se pun ciupercile taiate felioare si se fierb cam 10 min, apoi se introduc galbenusurile batute cu zeama de lamaie sa se lege bine sosul. Se aranjeaza bucatile pe platou apoi se toarna sosul de ciuperci si se presara patrunjel verde tocat. Orezul fiert se aranjeaza pe marginea platoului in portii si se presara cascaval ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "tocana de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocana de pui

Tocana de pui

Puiul se transeaza in bucati iar pieptul se pune deoparte. Ceapa se caleste in ulei apoi se pune

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Piure: Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand sunt

35 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Tocana de pui o fac prajind ceapa in putin ulei(eventual+rosie si ardei)adaug bucatile de pui si o cana de apa si las sa fiarba bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Tocana de pui o fac prajind ceapa in putin ulei(eventual+rosie si ardei)adaug bucatile de pui si o cana de apa si las sa fiarba bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ciuperci cu pui in sos de vin alb