autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Mancaruri cu carne

Tocana din carne de vita

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2011

Ingrediente
500 g muschi de vita, 2 cepe, 3-4 linguri ulei de masline, 4 catei de usturoi, 300 g 1 kg cartofi, 2-3 ardei grasi colorati, 2-3 tiije de telina, 150 g pasta de tomate, 2 morcovi mari, 2 dovlecei, cateva rosii cherry optional, sare, piper, patrunjel verde, 50 gr vin rosu sau 2 linguri otet balsamic rosu.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste putin in uleiul bine incins. Se stinge cu pasta de tomate si apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga cartofii taiati in cuburi mici, morcovul taiat rondele, ceapa taiata julien si tijele de telina taiate rondele nu prea mici. Dupa cca 10 minute se adauga ardeiul gras taiat cuburi sau julien. Dupa 3 minute se adauga dovlecelul taiat cuburi potrivite. Se adauga vinul sau otetul se lasa sa dea intr-un clocot, se sareaza si se pipereaza, se adauga usturoiul taiat felii, rosiile cherry si se da la cuptor 10 minute pentru gratinare. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde fin tocat, cu garnitura de galuste din gris si faina sau orez sau paste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana din carne de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    O bunãtate:)

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    Simfonia primaverii ! Gust,arome,culoare tot ce trebuie pentru un preparat care te ivita la masa . Minunat . Felicitari si *****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    Arome si culori!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      hmmm...ce bine arata !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g muschi de vita
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 300 g 1 kg cartofi
  • 2-3 ardei grasi colorati
  • 2-3 tiije de telina
  • 150 g pasta de tomate
  • 2 morcovi mari
  • 2 dovlecei
  • cateva rosii cherry optional
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 50 gr vin rosu sau 2 linguri otet balsamic rosu.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

O bunãtate:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ciorba de burta