autor:

Marian

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Autor: Marian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Ingrediente
Pentru 8 portii:, , 2 kg piept de pui, 3 kg cartofi, 3-4 cepe mari, o capatana de usturoi, 3-4 ardei grasi de diferite culori, 3-4 morcovi, 250g margarina, bulion, ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

Piure:

Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand sunt fierti, se scurge apa, se adauga circa 250-300 de grame de margarina si se zdrobesc pana rezulta un piure fin.



Tocana:

Pieptul de pui se curate de piele si de grasime si se lasa la fiert (10-15 minute), pentru eliminarea grasimii si a toxinelor. Se scoate din apa in care a fiert si se taie cuburi mari. In paralel, se inabuse in ulei si putina apa ceapa taiata solzisori, ardeiul gras, morcovii si usturoiul taiate cubulete. Dupa ce legumele devin putin stravezii, se adauga bulion, sare si apa. Dupa gust se pot adauga si alte condimente. Se baga la cuptor circa 50-60 de minute dupa care se scoate si se poate servi impreuna cu piure si muraturi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana din piept de pui cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dimineata Regala

Dimineata Regala

Ceapa se curata, se taie solzi si se pune la calit in putin ulei de masline, apoi se rasfira in tava.

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Se spala si se fierbe fasolea si morcovul taiat marunt. Apa in care fierb boabele de fasole se goleste

7 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2011

    Arata bine.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • Pentru 8 portii:
  • 2 kg piept de pui
  • 3 kg cartofi
  • 3-4 cepe mari
  • o capatana de usturoi
  • 3-4 ardei grasi de diferite culori
  • 3-4 morcovi
  • 250g margarina
  • bulion
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Marian
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte se taie in jumatati, in lung. Ficatul de pui se fierbe, iar dupa ce s-a racit se da

26 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua
Conopida gratinata

Conopida gratinata

Dupa ce se curata, conopida este pusa la fiert circa 15 minute. Se scurge apa, se spala conopida

35 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Crap romanesc cu ciuperci

Crap romanesc cu ciuperci

Se curata si se spala pestele. Se condimenteaza si se introduc in peste cativa graunti de usturoi.

26 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste

mac myra (Chef de cuisine)

Arata bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate

Se spala conopida si broccoli si se desfac si buchetele mici. Punem apoi conopida si broccoli la steamer pentru 5 minute sau in apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez spaniol