autor:

Marian

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Autor: Marian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Ingrediente
Pentru 8 portii:, , 2 kg piept de pui, 3 kg cartofi, 3-4 cepe mari, o capatana de usturoi, 3-4 ardei grasi de diferite culori, 3-4 morcovi, 250g margarina, bulion, ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

35 voturi

Mod de preparare

Piure:

Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand sunt fierti, se scurge apa, se adauga circa 250-300 de grame de margarina si se zdrobesc pana rezulta un piure fin.



Tocana:

Pieptul de pui se curate de piele si de grasime si se lasa la fiert (10-15 minute), pentru eliminarea grasimii si a toxinelor. Se scoate din apa in care a fiert si se taie cuburi mari. In paralel, se inabuse in ulei si putina apa ceapa taiata solzisori, ardeiul gras, morcovii si usturoiul taiate cubulete. Dupa ce legumele devin putin stravezii, se adauga bulion, sare si apa. Dupa gust se pot adauga si alte condimente. Se baga la cuptor circa 50-60 de minute dupa care se scoate si se poate servi impreuna cu piure si muraturi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana din piept de pui cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume la cuptor (de post)

Legume la cuptor (de post)

1. Ciupercile se spala si se curata, 3/4 din ciuperci le tocam julien, 1/4 le lasam intregi; 2.

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare cu mazare

Mancare cu mazare

Dupa ce se curata si se spala toate ingrdientele,se pun la fiert cu putina apa si uleiul de palmier.Ceapa

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2011

    Arata bine.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

35 voturi

Ingrediente

  • Pentru 8 portii:
  • 2 kg piept de pui
  • 3 kg cartofi
  • 3-4 cepe mari
  • o capatana de usturoi
  • 3-4 ardei grasi de diferite culori
  • 3-4 morcovi
  • 250g margarina
  • bulion
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Marian
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte se taie in jumatati, in lung. Ficatul de pui se fierbe, iar dupa ce s-a racit se da

26 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua
Conopida gratinata

Conopida gratinata

Dupa ce se curata, conopida este pusa la fiert circa 15 minute. Se scurge apa, se spala conopida

35 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Crap romanesc cu ciuperci

Crap romanesc cu ciuperci

Se curata si se spala pestele. Se condimenteaza si se introduc in peste cativa graunti de usturoi.

26 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste

mac myra (Chef de cuisine)

Arata bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cina usoara si delicioasa de vara