Tocana picanta cu carne de porc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc macra
  • 4 cepe mari
  • 100 g ciuperci
  • usturoi
  • verdeata tocata
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca de ulei
  • smantana

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie felii si se prajesc in ulei incins. Cnnd este usor rumenita se scoate pe o farfurie si se pastreaza calda. Separat se toaca cepele si se pun sa se caleasca in uleiul in care s-a prajit carnea cu o ceasca de apa. Se lucreaza cu vasul acoperit. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga ciupercile curatate si taiate felii subtiri, cateva fire de usturoi tocate marunt si cateva boabe de piper. Se fierb la foc mic 15 min., dupa care se adauga carnea si o ceasca de supa de carne sau de apa calda. Mancarea se sareaza dupa gust si se fierbe pe foc mic pana cand ciupercile se pot consuma. Atunci coloreaza cu o lingurita de boia de ardei si se adauga un pahar de smantana, se ia vasul de pe foc si se lasa 10 min. Se presara deasupra verdeata tocata. Se serveste calda, cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise