autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocana picanta cu carne de porc

Autor: Miky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Miky (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg carne de porc macra, 4 cepe mari, 100 g ciuperci, usturoi, verdeata tocata, 1 lingurita boia de ardei, sare, piper, 1 ceasca de ulei, smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie felii si se prajesc in ulei incins. Cnnd este usor rumenita se scoate pe o farfurie si se pastreaza calda. Separat se toaca cepele si se pun sa se caleasca in uleiul in care s-a prajit carnea cu o ceasca de apa. Se lucreaza cu vasul acoperit. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga ciupercile curatate si taiate felii subtiri, cateva fire de usturoi tocate marunt si cateva boabe de piper. Se fierb la foc mic 15 min., dupa care se adauga carnea si o ceasca de supa de carne sau de apa calda. Mancarea se sareaza dupa gust si se fierbe pe foc mic pana cand ciupercile se pot consuma. Atunci coloreaza cu o lingurita de boia de ardei si se adauga un pahar de smantana, se ia vasul de pe foc si se lasa 10 min. Se presara deasupra verdeata tocata. Se serveste calda, cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana picanta cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf cu ciuperci si pui

Pilaf cu ciuperci si pui

Se portioneaza puiul ( alegem doar copanele si pieptul ), se spala bine si se pune la fiert, apoi

91 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie

Sarmalute in foi de vita de vie

Punem la fiert 2L apa si cand da in clocot, adaugam sarea de lamaie. In acest amestec, punem frunzele

10 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Tare gustoasa trebuie sa fie...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare gustoasa trebuie sa fie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu legume la cuptor