autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocana picanta de miel cu cartofi dulci

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
3 lingurite ulei de masline, 450 g pulpa slaba de miel bine curatata, taiata in bucati de 2,5 cm, 1 ceapa de marime medie, tocata marunt, 4 catei de usturoi, zdrobiti, 1 cana rosii taiate din conserva, 450 g cartofi dulci, curatati si taiati În bucati, de 1 cm, 2 linguri unt crema d~ arahide, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita ardei Cayenne, 1 pachet congelat (285 g) bame, intregi sau taiate, dezghetate

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul În prealabil la 180°C. Într-o cratita mare de teflon sau Într-o caserola termorezistenta, se Încalzesc 2 lingurite de ulei la foc potrivit spre tare. Se adauga carnea de miel si se caieste 5 minute sau pâna se rumeneste. Cu o spumiera se scoate mielul pe o farfurie.
2 Se reduce focul la potrivit si se adauga restul de 1 lingurita de ulei, ceapa si usturoiul; se prajesc 2 minute. Se adauga 1/3 cana de apa si se fierb pâna când ceapa devine aurie SI frageda.
3 Se adauga rosiile, cartofii dulci, untul de arahide, sarea, ardeiul Cayenne si 1 1/2 cani de apa; se pun la fiert. Când dau În clocot. se pune carnea de miel inapoi În cratita. Se acopera, se baga la cuptor si se coace 25 de minute.
4 Se adauga bamele, se pune din nou cratita În cuptor si se mai tin 15 minute sau pâna când mielul si bamele sunt fragede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana picanta de miel cu cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Carnea de vita taiata bucati se pregateste sote la cuptor, in vas Jena (putina apa, putin ulei de

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
SNITEL PANE DE PORC CU LEGUME SI CARTOFI

SNITEL PANE DE PORC CU LEGUME SI CARTOFI

Muschiul de porc se portioneaza in 8 transe egale ( cate 2 transe la o portie ), se bate bine cu

10 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 3 lingurite ulei de masline
  • 450 g pulpa slaba de miel bine curatata
  • taiata in bucati de 2,5 cm
  • 1 ceapa de marime medie
  • tocata marunt
  • 4 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • 1 cana rosii taiate din conserva
  • 450 g cartofi dulci
  • curatati si taiati În bucati
  • de 1 cm
  • 2 linguri unt crema d~ arahide
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita ardei Cayenne
  • 1 pachet congelat (285 g) bame
  • intregi sau taiate
  • dezghetate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui Stroganoff