autor:

prisecaru monica

» » Mancaruri cu carne

Tocana siciliana

Autor: prisecaru monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: prisecaru monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Ingrediente
8oo gr. carne(porc si vitel),3 linguri ulei(25 gr. unt),1 ceapa, catei usturoi, ardei,1 legatura patrunjel,2 foi dafin,coaja de la 1 lamaie, gr. rosii(rosii pasate din cutie)2 pahare vin alb,100 gr. masline negre fara samburi,sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea in buc. si se rumeneste in ulei sau unt.Se pune sare si piper,se adauga ceapa tocata,usturoiul pisat,ardeii taiati felii,patrunjelul,foile de dafin si coaja rasa de la lamaie.Se stinge cu cele doua pahare de vin si se lasa sa fiarba 15 min.Se adauga rosiile curatate de samburi si pielita si taiate felii(eu am folosit rosii pasate din cutie),maslinele negre si 1/2 litru apa sau supa.Se lasa sa mai fiarba 45 min. pana carnea este bine fragezita apoi se toarna intr-o farfurie mare peste 200 gr. orez fiert.Eu am servit tocanita cu pireu de cartofi si a fost foarte buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana siciliana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba de vita cu mazare

Limba de vita cu mazare

Fierbem limba intreaga in apa cu sare dupa gust cca. 2 ore la foc mediu. Soatem limba din oala si

15 voturi    7 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta tocana si intr-adevar este foarte gustoasa, maslinele dindu-i un gust deosebit. Eu nu am pus coaja de lamaie de teama sa nu fie prea aromata, dar data viitoare cred ca am sa incerc sa adaug citeva felii de lamaie.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Apetisanta tocana!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2011

    Minunata tocanita-face o pofta strasnica.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

    Absolut delicios:)!!!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      Arata bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 8oo gr. carne(porc si vitel),3 linguri ulei(25 gr. unt),1 ceapa, catei usturoi, ardei,1 legatura patrunjel,2 foi dafin,coaja de la 1 lamaie, gr. rosii(rosii pasate din cutie)2 pahare vin alb,100 gr. masline negre fara samburi,sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de prisecaru monica
Pui Jakob

Pui Jakob

Puiul se desface bucati si se pune intr-o tava de cuptor unsa (eu am folosit copanele de pui sau

9 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Parizer de porc cu praz

Parizer de porc cu praz

Se prajeste in unt parizerul taiat impreuna cu prazul. Se adauga apoi bulionul, smantana, apa, boia

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Zacusca mea de fasole

Zacusca mea de fasole

Fasolea se pune la inmuiat de seara.A doua zi se pune la fiert.Ardeii si gogosarii se coc si apoi

11 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

Apetisanta tocana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Cous cous cu pui si legume