Tocana siciliana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tocana siciliana

Ingrediente

  • 8oo gr. carne(porc si vitel)
  • 3 linguri ulei(25 gr. unt)
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 3 ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • coaja de la 1 lamaie
  • 500 gr. rosii(rosii pasate din cutie)2 pahare vin alb
  • 100 gr. masline negre fara samburi
  • sare si piper

Mod de preparare

Se taie carnea in buc. si se rumeneste in ulei sau unt.Se pune sare si piper,se adauga ceapa tocata,usturoiul pisat,ardeii taiati felii,patrunjelul,foile de dafin si coaja rasa de la lamaie.Se stinge cu cele doua pahare de vin si se lasa sa fiarba 15 min.Se adauga rosiile curatate de samburi si pielita si taiate felii(eu am folosit rosii pasate din cutie),maslinele negre si 1/2 litru apa sau supa.Se lasa sa mai fiarba 45 min. pana carnea este bine fragezita apoi se toarna intr-o farfurie mare peste 200 gr. orez fiert.Eu am servit tocanita cu pireu de cartofi si a fost foarte buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor