Tocana siciliana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tocana siciliana

Ingrediente

  • 8oo gr. carne(porc si vitel)
  • 3 linguri ulei(25 gr. unt)
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 3 ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • coaja de la 1 lamaie
  • 500 gr. rosii(rosii pasate din cutie)2 pahare vin alb
  • 100 gr. masline negre fara samburi
  • sare si piper

Mod de preparare

Se taie carnea in buc. si se rumeneste in ulei sau unt.Se pune sare si piper,se adauga ceapa tocata,usturoiul pisat,ardeii taiati felii,patrunjelul,foile de dafin si coaja rasa de la lamaie.Se stinge cu cele doua pahare de vin si se lasa sa fiarba 15 min.Se adauga rosiile curatate de samburi si pielita si taiate felii(eu am folosit rosii pasate din cutie),maslinele negre si 1/2 litru apa sau supa.Se lasa sa mai fiarba 45 min. pana carnea este bine fragezita apoi se toarna intr-o farfurie mare peste 200 gr. orez fiert.Eu am servit tocanita cu pireu de cartofi si a fost foarte buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise