autor:

prisecaru monica

» » Mancaruri cu carne

Tocana siciliana

Autor: prisecaru monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: prisecaru monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Ingrediente
8oo gr. carne(porc si vitel),3 linguri ulei(25 gr. unt),1 ceapa, catei usturoi, ardei,1 legatura patrunjel,2 foi dafin,coaja de la 1 lamaie, gr. rosii(rosii pasate din cutie)2 pahare vin alb,100 gr. masline negre fara samburi,sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea in buc. si se rumeneste in ulei sau unt.Se pune sare si piper,se adauga ceapa tocata,usturoiul pisat,ardeii taiati felii,patrunjelul,foile de dafin si coaja rasa de la lamaie.Se stinge cu cele doua pahare de vin si se lasa sa fiarba 15 min.Se adauga rosiile curatate de samburi si pielita si taiate felii(eu am folosit rosii pasate din cutie),maslinele negre si 1/2 litru apa sau supa.Se lasa sa mai fiarba 45 min. pana carnea este bine fragezita apoi se toarna intr-o farfurie mare peste 200 gr. orez fiert.Eu am servit tocanita cu pireu de cartofi si a fost foarte buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana siciliana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tochitura

Tochitura

Se taie carnea de porc cubulete si se caleste in f putin ulei, apoi se toarna apa, jumatate de cana,

7 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi cu pui

Tocanita de cartofi cu pui

Se spala pulpele le taiem pe jumatate apoi le punem la fiert intr-o oala cu apa si sare,cind au dat

49 voturi    18 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta tocana si intr-adevar este foarte gustoasa, maslinele dindu-i un gust deosebit. Eu nu am pus coaja de lamaie de teama sa nu fie prea aromata, dar data viitoare cred ca am sa incerc sa adaug citeva felii de lamaie.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Apetisanta tocana!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2011

    Minunata tocanita-face o pofta strasnica.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

    Absolut delicios:)!!!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      Arata bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 8oo gr. carne(porc si vitel),3 linguri ulei(25 gr. unt),1 ceapa, catei usturoi, ardei,1 legatura patrunjel,2 foi dafin,coaja de la 1 lamaie, gr. rosii(rosii pasate din cutie)2 pahare vin alb,100 gr. masline negre fara samburi,sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de prisecaru monica
Pui Jakob

Pui Jakob

Puiul se desface bucati si se pune intr-o tava de cuptor unsa (eu am folosit copanele de pui sau

9 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Parizer de porc cu praz

Parizer de porc cu praz

Se prajeste in unt parizerul taiat impreuna cu prazul. Se adauga apoi bulionul, smantana, apa, boia

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Zacusca mea de fasole

Zacusca mea de fasole

Fasolea se pune la inmuiat de seara.A doua zi se pune la fiert.Ardeii si gogosarii se coc si apoi

11 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

Apetisanta tocana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Cordon bleu