autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Tocana spaniola

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 06 iunie 2006

Ingrediente
750gr. carne de vita, 3/4 dl. ketch-up, 1 catel de usturoi, 1 lingurita mustar, 1 lingurita piper, apa, sare, 4 cepe mari, 2 ardei grasi, 150 gr. ciuperci,1 lg. faina.2lg. ulei,1 cubulet de supa concentrata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pun 2 lg. ulei si se adauga carnea de vita taiata cubulete.Punem peste carne ketch-up, 1 catel de usturoi pisat, mustarul, piperul si atata apa cat sa treaca peste carne si 1 cubulet de supa concentrata.Se acopera cratita si se fierbe pana aproape carnea este moale.Se adauga cepele taiate marunt, ardeii taiati fideluta si ciupercile. Cand zarzavatul este fiert, amestecam 1 lg. de faina cu putina apa si ingrosam sosul tocanei. Se serveste tocana cu garnitura de orez fiert sau cartofi natur si salata dupa dorinta.(de castraveti, de rosii, asortata, de varza sau salata verde)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana spaniola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Nu am luat de nicaieri reteta, ci ci este o reteta originala, preparata la mine in bucatarie de s si otia nepotului meu, care este originara din Malaga care a locuit la mine mai mult de 6 luni.Este intocmai cu se pregateste in acea regiune , fara alte adausuri.In octombrie a.c. , am mancat aceasi tocana intr-un restaurant catalan din Malgrat de Mar, asa ca ar trebui sa nu mai vorbesti in necunostiinta de cauza, fara o baza solida.Da , se poate folosi amidonul alimentar in loc de faina, asa cum si noi il folosim pentru a ingrosa sosuri etc.

  • maflo (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

    Nu stiu de unde iei retetele dar in bucataria sapniola nu se foloseste faina pt a ingrosa sosul exista alte trucuri si substituti dar SUB NICI O FORMA FAINA, ca si salsa brava nu "patata brava"

  • maflo (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

    imi pare rau dar trebuie sa iti zic: in bucataria spaniola nu se foloseste faina pt a ingrosa mancarea, sunt alti substituti in nici intr-un caz faina.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 750gr. carne de vita
  • 3/4 dl. ketch-up
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita piper
  • apa
  • sare
  • 4 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • 150 gr. ciuperci,1 lg. faina.2lg. ulei,1 cubulet de supa concentrata.

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Nu am luat de nicaieri reteta, ci ci este o reteta originala, preparata la mine in bucatarie de s si otia nepotului meu, care este originara din Malaga care a locuit la mine mai mult de 6 luni.Este intocmai cu se pregateste in acea regiune , fara alte adausuri.In octombrie a.c. , am mancat aceasi tocana intr-un restaurant catalan din Malgrat de Mar, asa ca ar trebui sa nu mai vorbesti in necunostiinta de cauza, fara o baza solida.Da , se poate folosi amidonul alimentar in loc de faina, asa cum si noi il folosim pentru a ingrosa sosuri etc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi