autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Tocana spaniola

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 06 iunie 2006

Ingrediente
750gr. carne de vita, 3/4 dl. ketch-up, 1 catel de usturoi, 1 lingurita mustar, 1 lingurita piper, apa, sare, 4 cepe mari, 2 ardei grasi, 150 gr. ciuperci, lg. faina.2lg. ulei,1 cubulet de supa concentrata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pun 2 lg. ulei si se adauga carnea de vita taiata cubulete.Punem peste carne ketch-up, 1 catel de usturoi pisat, mustarul, piperul si atata apa cat sa treaca peste carne si 1 cubulet de supa concentrata.Se acopera cratita si se fierbe pana aproape carnea este moale.Se adauga cepele taiate marunt, ardeii taiati fideluta si ciupercile. Cand zarzavatul este fiert, amestecam 1 lg. de faina cu putina apa si ingrosam sosul tocanei. Se serveste tocana cu garnitura de orez fiert sau cartofi natur si salata dupa dorinta.(de castraveti, de rosii, asortata, de varza sau salata verde)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana spaniola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

Se spala bine ardeii si se scot cotoarele cu seminte.Cotoarele se pastreaza avand rol de \"capac\".Carnea

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Carnea se amesteca cu orezul fiert, oua, ceapa data pe razatoare, sare si piper. Frunza de varza

117 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Nu am luat de nicaieri reteta, ci ci este o reteta originala, preparata la mine in bucatarie de s si otia nepotului meu, care este originara din Malaga care a locuit la mine mai mult de 6 luni.Este intocmai cu se pregateste in acea regiune , fara alte adausuri.In octombrie a.c. , am mancat aceasi tocana intr-un restaurant catalan din Malgrat de Mar, asa ca ar trebui sa nu mai vorbesti in necunostiinta de cauza, fara o baza solida.Da , se poate folosi amidonul alimentar in loc de faina, asa cum si noi il folosim pentru a ingrosa sosuri etc.

  • Fara foto

    maflo (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

    Nu stiu de unde iei retetele dar in bucataria sapniola nu se foloseste faina pt a ingrosa sosul exista alte trucuri si substituti dar SUB NICI O FORMA FAINA, ca si salsa brava nu "patata brava"

  • Fara foto

    maflo (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

    imi pare rau dar trebuie sa iti zic: in bucataria spaniola nu se foloseste faina pt a ingrosa mancarea, sunt alti substituti in nici intr-un caz faina.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 750gr. carne de vita
  • 3/4 dl. ketch-up
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita piper
  • apa
  • sare
  • 4 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • 150 gr. ciuperci, lg. faina.2lg. ulei,1 cubulet de supa concentrata.

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Nu am luat de nicaieri reteta, ci ci este o reteta originala, preparata la mine in bucatarie de s si otia nepotului meu, care este originara din Malaga care a locuit la mine mai mult de 6 luni.Este intocmai cu se pregateste in acea regiune , fara alte adausuri.In octombrie a.c. , am mancat aceasi tocana intr-un restaurant catalan din Malgrat de Mar, asa ca ar trebui sa nu mai vorbesti in necunostiinta de cauza, fara o baza solida.Da , se poate folosi amidonul alimentar in loc de faina, asa cum si noi il folosim pentru a ingrosa sosuri etc.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Stufat de miel