autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Mancaruri cu carne

Tocăniță de cartofi cu costițe de porc marinate

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2011

Ingrediente
• o bucată de coaste de porc, • o ceapă mare albă, • 4 căței de usturoi, • 2 roșii coapte, • cartofi noi curățați, • cimbru, rozmarin și pătrunjel verde, • boia, sare, piper și un vârf de linguriță de chimen măcinat, • ulei de măsline, • o lingură de oțet balsamic roșu

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Azi mi s-a făcut poftă de o tocăniță decadentă cu coaste de porc marinate (cam neprietenoasă cu arterele, dar dacă nu devine obișnuință, atunci e de bine :)).
Mai întâi am pregătit marinada din cimbru, rozmarin și 2 căței de usturoi pe care i-am pus în mojar, i-am mărunțit, apoi am adăugat 2 linguri de ulei de măsline și cu pasta obținută am uns bine bucățile de coaste. Peste am turnat o lingură de oțet balsamic roșu și le-am lăsat un sfert de oră să se marineze (dacă aveți timp, lăsați-le mai mult).
Pentru că pasta cu care le-am uns conține ulei, am prăjit costele într-o tigaie fără a mai adăuga ulei. Le-am rumenit pe toate părțile apoi le-am scos pe o farfurie. În aceeași tigaie am călit ceapa și usturoiul rămas, tocate, apoi le-am transferat într-o oală mai încăpătoare. Am pus o linguriță de boia și chimenul, le-am lăsat câteva secunde să se prăjească, apoi am adăugat apă. Bucățile de carne și roșiile tocate le-am adăugat la tocăniță și le-am lăsat să fiarbă la foc mic până ce carnea s-a frăgezit.
Cartofii, tăiați bucăți, i-am pus în mâncare și am lăsat-o să fiarbă în continuare.
La final am pus o mână de pătrunjel verde tocat, câteva crenguțe de cimbru, sare și piper. Tocănița merge de minune cu o salată de roșii.
Să aveți poftă bună!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de cartofi cu costițe de porc marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de pui cu legume gratinate

Specialitate de pui cu legume gratinate

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Se poate folosi si piept de pui in loc de pulpe. Pulpele

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite

26 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 02 august 2011

    Grozav arata!Sunt delicioase tocanitele vara cu toate legumele proaspete!

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    O tocanita buna, pe gustul meu!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • • o bucată de coaste de porc
  • • o ceapă mare albă
  • • 4 căței de usturoi
  • • 2 roșii coapte
  • • cartofi noi curățați
  • • cimbru
  • rozmarin și pătrunjel verde
  • • boia
  • sare
  • piper și un vârf de linguriță de chimen măcinat
  • • ulei de măsline
  • • o lingură de oțet balsamic roșu

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

16 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

TeoBucatar (Chef de cuisine)

Grozav arata!Sunt delicioase tocanitele vara cu toate legumele proaspete!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui bacon