autor:

Georgiana

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita cu carne de pui

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iulie 2010

Ingrediente
4 pulpe de pui, 3 cepe, 1 morcov, 2 vinete, 2 cutii ciuperci, 100g masline, 2 castraveciori murati, 100ml vin rosu, 3 linguri smantana, 2 linguri mustar, 4 linguri de bulion, 4 catei de usturoi, patrunjel,oregano,delikat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Astazi fiind in pana de inspiratie m-am gandit sa combin cumva ingredientele de care dispuneam in casa.Astfel am ajuns la aceasta reteta.Nu stiu daca va fi pe gusturile tuturor dar cu siguranta a iesit pe gustul meu.Sincer nu stiu daca numele este cel mai potrivit,iar daca cineva are o alta idee sper ca mi-o va impartasi si mie.Dar sa lasam vorba si sa trecem la treba!!!
Se pun pulpele la prajit in putin ulei.Cand si-au schimbat culoarea adaugam ceapa si o lasam sa se patrunda.Se pun apoi morcovul,ciupercile,vinetele si maslinele.
Le lasam sa fiarba 10-15 minute.In cazul in care nu si-au lasat putin suc adaugam putina apa(in care putem dizolva si putin delikat,optional).
Urmeaza vinul,mustarul si smantana amesttecand in continuu.Astfel se formeaza un sos destul de gros,fiind nevoie sa mai picuram cate putina apa din cand in cand.
Spre sfarsit vom pune usturoiul taiat marunt,patrunjel verde,urmate la cateva minute de lingurile de bulion.
La final se potriveste de sare,piper si patrunjel verde.
Se serveste cu o salata sau cu muraturi.
Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci cu carne de pui

Tocanita de ciuperci cu carne de pui

Am tocat toate legumele.Ceapa si morcovul mai marunt iar ciupercile in 4-6. Puiul l-am taiat cubulete

11 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de fasole verde

Mancarica de fasole verde

Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cea mai mica. Intr-o cratita incalzim uleiul si adaugam

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Foarte gustoasa !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    La cat de bine arata cred ca s-a terminat imediat...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Interesanta reteta ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 2 vinete
  • 2 cutii ciuperci
  • 100g masline
  • 2 castraveciori murati
  • 100ml vin rosu
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri mustar
  • 4 linguri de bulion
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel,oregano,delikat

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Ciorba de pui cu galusti

Ciorba de pui cu galusti

Care dintre noi nu are o mancare preferata?Sau acel ceva care iti aduce aminte de o persoana draga

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pui stir-fry

Pui stir-fry

In urma cu ceva vreme am lucrat intr-un restaurant,ca ospatarita.Desi regulile erau foarte stricte

9 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Pentru ca aveam o pofta nebuna de sarmalute,dar nu aveam varza murata m-am gandit sa incerc pentru

11 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ghiveci de toamna