Tocanita cu carne de pui

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Tocanita cu carne de pui

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 2 vinete
  • 2 cutii ciuperci
  • 100g masline
  • 2 castraveciori murati
  • 100ml vin rosu
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri mustar
  • 4 linguri de bulion
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel,oregano,delikat

Mod de preparare

Astazi fiind in pana de inspiratie m-am gandit sa combin cumva ingredientele de care dispuneam in casa.Astfel am ajuns la aceasta reteta.Nu stiu daca va fi pe gusturile tuturor dar cu siguranta a iesit pe gustul meu.Sincer nu stiu daca numele este cel mai potrivit,iar daca cineva are o alta idee sper ca mi-o va impartasi si mie.Dar sa lasam vorba si sa trecem la treba!!!

Se pun pulpele la prajit in putin ulei.Cand si-au schimbat culoarea adaugam ceapa si o lasam sa se patrunda.Se pun apoi morcovul,ciupercile,vinetele si maslinele.

Le lasam sa fiarba 10-15 minute.In cazul in care nu si-au lasat putin suc adaugam putina apa(in care putem dizolva si putin delikat,optional).

Urmeaza vinul,mustarul si smantana amesttecand in continuu.Astfel se formeaza un sos destul de gros,fiind nevoie sa mai picuram cate putina apa din cand in cand.

Spre sfarsit vom pune usturoiul taiat marunt,patrunjel verde,urmate la cateva minute de lingurile de bulion.

La final se potriveste de sare,piper si patrunjel verde.

Se serveste cu o salata sau cu muraturi.

Pofta buna!!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise