autor:

costy1969

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita cu carne si masline

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Ingrediente
1 kg de carne porc sau vitel, 200 ml ulei masline, 150 gr masline, 2 cepe potrivite, 3 catei de usturoi, 2 gogosari, 1 kg de rosii, 1 legatura patrunjel, 150 ml vin alb sec, 1 lamaie, sare, piper, boia de ardei, 100 gr bulion.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Carnea se curata, se spala, se taie bucati potrivite si se pune la prajit intr-o cratita o data cu maslinele, in putin ulei.
Dupa rumenire, se adauga ceapa, gogosarii taiati marunt sau felii si coaja de lamaie.
Se adauga vinul si se lasa sa fiarba 10 - 15 minute, dupa care se adauga usturoiul tocat marunt, rosiile taiate felii subtiri sau bulionul dizolvat in 500 ml apa, se asezoneaza, dupa gust cu sare, piper, boia.
Preparatul se lasa la fiert 35 - 40 minute pana cand este fiarta carnea (in functie de ce fel de carne folositi).
Cand este gata se presara cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fiedea chinezeasca cu pui si legume

Fiedea chinezeasca cu pui si legume

Ca sa scapam de "grija" legumelor,se curata,se spala ardeiul,ceapa si ciupercutele si se taie julién.(ciupercile

22 voturi    4 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curate cartofi ,se taie rondele si se aseaza ca un prim strat.Se adauga ardeiul tocat fasii,ceapa

19 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de carne porc sau vitel
  • 200 ml ulei masline
  • 150 gr masline
  • 2 cepe potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 2 gogosari
  • 1 kg de rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 100 gr bulion.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

9 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

15 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Paste carbonara