autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita cu piept de porc

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Ingrediente
800-900 g piept de porc, 7-8 cepe, 3 cartofi mai mari, 1-2 morcovi, 1 ardei gras rosu (gogosar), 4-5 rosii, 100 ml ketchup de rosii si ardei rosii, 50 ml ulei, 1 legatura marar si patrunjel, 1 lingurita zahar, cimbru, 2-3 foi de dafin, sare piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

33 voturi

Mod de preparare

Taiati pieptul de porc in felii mai groase, condimentati-le cu cimbru si piper si puneti-le la prajit in ulei 3-4 minute pe ambele parti. Scoateti carnea si puneti la calit in zeama care a ramas ardeiul gras si morcovii taiati cubulete, ceapa taiata felii subtiri (vezi video).
Adaugati ketchup, putina verdeata tocata, zahar, mai caliti cateva minute, puneti deasupra feliile de carne si umpleti cu apa pana se acopera legumele si carnea.
Fierbeti la foc mic cu capac 50-60 minute, apoi adaugati cartofii curatati si taiati in lung bucati mai mari. Taiati rosiile felii si puneti-le peste cartofi, condimentati cu sare, piper, cimbru, foi de dafin, adaugati marar tocat. Daca mai trebuie, completati cu putina apa si lasati mai fiarba la foc mic inca 20 minute.
Puneti pe farfurii carne, tocanita si garnisiti cu frunze de patrunjel si cateva feliute de ardei iute.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu piept de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din dovlecei cu branza

Chiftelute din dovlecei cu branza

Dovleceii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare,la fel cartoful si ceapa. Usturoiul

11 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu oua

Ghiveci cu oua

Ceapa, ardeii si rosiile se taie fasii apoi se calesc in putin ulei. Se presara sare si piper si

6 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Foarte buna!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Deliciosa

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Multumesc mult. Pupici.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Apetisant.

    • Fara foto

      vera , 26 noiembrie 2009

      bun si gustos..

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Foarte gustoasa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Multumesc. A fost foarte buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Apetiant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

33 voturi

Ingrediente

  • 800-900 g piept de porc
  • 7-8 cepe
  • 3 cartofi mai mari
  • 1-2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu (gogosar)
  • 4-5 rosii
  • 100 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 1 lingurita zahar
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • sare piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ardei umplut.