autor:

Alice85

» » Mancaruri cu peste

Tocanita cu sepie

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 27 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 27 mai 2010

Ingrediente
-500 g sepie (taiata in bucatele), -4 cartofi, -2 ardei verzi, -2 rosii, -1 ceapa, -3 foi de dafin, -sare,piper,colorant alimentar, -100 ml ulei de masline., -50 ml vin alb de masa.

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Luam legumele le spalam,le taiem marunt, si le calim in ulei.Adaugam apoi sepia taiata ,punem foile de dafin, un praf de sare si altul de piper,amestecam citeva minute dupa care punem vinul si lasam pina se evapora.

Acoperim prajela cu apa fiarta (trebuie sa fie cu trei degete mai sus decit prajeala deoarece fierbe mult si se poate sa ramina fara apa ) lasam sa fiarba pina ce sepia este moale cca 45 min.Cartofii ii taiem bucatele mai mici (sau dupa plac) si ii rasturnam peste prajeala.

Lasam inca 20 de minute pe foc ,amestecind din cind in cind,punem un praf de colorant pentru ai da culoare.

Servim de preferinta cu o salata.

Pofta buna si sper sa va placa!



Fac o`precizare importanta--imi cer scuze pentru ca am gresit cind am spus ca tocanita este facuta cu calamar.....este cu sepie ..imi cer scuze tuturor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu sepie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu sos de smantana

Peste cu sos de smantana

Pestele se spala si se sterge in prosop Se trece prin pesmet si se prajeste in ulei incins, la foc

11 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
File de rechin cu legume

File de rechin cu legume

Am pus la prajit fileu-rile de rechin condimentate cu putina sare si condimente pentru peste. Legumele

2 voturi    1 comentariu
35 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Buna!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    O mancare deosebita!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Nu am gatit niciodata calamarul cu cartofi. O sa incerc odata.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Combinatie intereanta,rezultat delicios,felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      O bunãtate!!!in Portugalia se gãtesc asemãnãtor,ii zice "caldeirada de lulas",se fac si cu Chocos(cuttle fish)Si in România se gãsesc cu sigurantã,Felicitãri*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Arata bine !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Mersi de aprecieri...va asigur ca iese foarte gustoasa.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Chiar asa,nu am facut cu cartofi niciodata.Oricum arata bine si poate o incerc si eu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Zau ca as incerca si eu, dar sa fac rost de calamar, cartofi am. Imi place cum ti-a iesit!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      O combinatie interesanta...Merita incercata...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Tocanita de cartofi am facut si eu....dar nu cu calamar:) as incerca si eu combinatia...super....

    • Fara foto

      alice85 , 27 mai 2010

      Probabil ca IN Rominia DA, aici in Spania este ceva obisnuit.Asigur ca este f buna tocanita cu calamar.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Curajoasa reteta ! Multi fug de asocierea calamar - cartofi !. Totusi !?, incercarea moarte nu are !. Cu abnegatia ta, ai creat , presupun, pofte !!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • -500 g sepie (taiata in bucatele)
  • -4 cartofi
  • -2 ardei verzi
  • -2 rosii
  • -1 ceapa
  • -3 foi de dafin
  • -sare,piper,colorant alimentar
  • -100 ml ulei de masline.
  • -50 ml vin alb de masa.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Obletel crocant