autor:

licu pop

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de bureti de pom

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2010

Ingrediente
800gr bureti de pom(e o specie de ciuperci care se fac in livezile de pomi fructiferi in luna aprilie si jumatatea luni mai), o legatura de ceapa verde, o legatura de patrunjel, 2 linguri de faina, 100ml de lapte, 100gr de smantana, o lingurita boia dulce, sare piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se spala si se taie cubulete.Ceapa verde se caleste putin in ulei dupa care se pune boiaua.Se adauga buretii si apa cat sa-i acopere.Se fierbe maxim 20 min.Faina se dilueaza cu laptele si se adauga treptat in tocanita.Se pune patrunjelul tocat si se mai fierbe 2-3 minute.Se serveste cu smantana proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de bureti de pom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MANCARE DE ARDEI GRAS CU BRANZA SI OUA

MANCARE DE ARDEI GRAS CU BRANZA SI OUA

Ardeii se curata de cotoare,de seminte,se spala si se toaca marunt sau feliute subtiri.Ceapa tocata

89 voturi    24 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei gratinati

Dovlecei gratinati

Dovleceii ii spalam si ii punem la fiert sau mai bine zis la oparit in apa fiarta cu sare; Rosiile

12 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florin Dargutu , 29 aprilie 2015

    O voi prepara.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    O reteta super !

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Este delicioasa.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Foarte buna aceasta tocanita.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Felicitari ! imi aduc aminte de copilarie...mama ne gatea des in aceasta perioada(aprilie-mai)... Aveam o livada cu pruni si strangeam la bureti cu cosurile...multumesc pentru faptul ca ai reusit cu publicarea acestei retete, sa-mi aduci aminte de anii minunati ai copilariei. Ai votul meu si nota maxima.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte gustos!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Minunata cu mamaliguta!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Excelenta reteta, excelenta tocanita !, ai uitat de mamaliguta, Licule, nu ?. Din buretii de cires , eu fac si snitele, ies f. gustoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Bun,bun,bun...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Este o bunatate !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte bune!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      O minunatie !!! Imi plac ciupercile tare mult, facute oricum....

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 800gr bureti de pom(e o specie de ciuperci care se fac in livezile de pomi fructiferi in luna aprilie si jumatatea luni mai)
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de patrunjel
  • 2 linguri de faina
  • 100ml de lapte
  • 100gr de smantana
  • o lingurita boia dulce
  • sare piper

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mâncare de linte