autor:

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de burta cu creier

Autor: Popdan Gheorghe Iosif (Bucatar sef)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Popdan Gheorghe Iosif (Bucatar sef)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
- 1 kg de burta fiarta, taiata feli subtiri, - 300g creier de vita, - 2 linguri ulei, - 2 cepe mari, - 4/5 catei de usturoi, - 2 liguri boia dulce, - piper macinat, - chimion macinat, - sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se calaste in ulei,se pune o lingurita de chimionul macinat, se amesteca bine, se pune burta si se amesteca bine.Se toarna putina apa calda, se pune boiaua de ardei dulce, sare si se amesteca bine. Cand burta este pe jumatate imuiata se pune usturoiul pisat si piperul si se fierbe la foc mic pana ce burta este aproape fiarta.Se pune creierul curatat de membrana si se mai fierbe aproximativ 10 minute.
Se serveste cu cartofi natur, iar ca muratura se serveste castraveti murati.
Inainte un paharel de palinca, dupa un vin alb sec.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de burta cu creier" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 02 august 2009

    Originala reteta ! Cred ca e foarte buna .

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de burta fiarta
  • taiata feli subtiri
  • - 300g creier de vita
  • - 2 linguri ulei
  • - 2 cepe mari
  • - 4/5 catei de usturoi
  • - 2 liguri boia dulce
  • - piper macinat
  • - chimion macinat
  • - sare

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada de curcan cu bacon si branza