autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de burta cu creier

Autor: Popdan Gheorghe Iosif (Bucatar sef)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Popdan Gheorghe Iosif (Bucatar sef)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
- 1 kg de burta fiarta, taiata feli subtiri, - 300g creier de vita, - 2 linguri ulei, - 2 cepe mari, - 4/5 catei de usturoi, - 2 liguri boia dulce, - piper macinat, - chimion macinat, - sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se calaste in ulei,se pune o lingurita de chimionul macinat, se amesteca bine, se pune burta si se amesteca bine.Se toarna putina apa calda, se pune boiaua de ardei dulce, sare si se amesteca bine. Cand burta este pe jumatate imuiata se pune usturoiul pisat si piperul si se fierbe la foc mic pana ce burta este aproape fiarta.Se pune creierul curatat de membrana si se mai fierbe aproximativ 10 minute.
Se serveste cu cartofi natur, iar ca muratura se serveste castraveti murati.
Inainte un paharel de palinca, dupa un vin alb sec.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de burta cu creier" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute din carne de pui

Chiftelute din carne de pui

Tocam carnea din piept de pui,o amestecam cu sare,piper roz proaspat macinat,o legatura de marar

18 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu spinari de pui

Cartofi cu spinari de pui

Se taie cartofii, pe lungime, 1,5/1,5 cm., se asaza intr-o tava emailata, astfel incit sa acopera

5 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 02 august 2009

    Originala reteta ! Cred ca e foarte buna .

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de burta fiarta
  • taiata feli subtiri
  • - 300g creier de vita
  • - 2 linguri ulei
  • - 2 cepe mari
  • - 4/5 catei de usturoi
  • - 2 liguri boia dulce
  • - piper macinat
  • - chimion macinat
  • - sare

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de pui cu sos de vin