autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de burta cu creier

Autor: Popdan Gheorghe Iosif (Bucatar sef)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Popdan Gheorghe Iosif (Bucatar sef)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
- 1 kg de burta fiarta, taiata feli subtiri, - 300g creier de vita, - 2 linguri ulei, - 2 cepe mari, - 4/5 catei de usturoi, - 2 liguri boia dulce, - piper macinat, - chimion macinat, - sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se calaste in ulei,se pune o lingurita de chimionul macinat, se amesteca bine, se pune burta si se amesteca bine.Se toarna putina apa calda, se pune boiaua de ardei dulce, sare si se amesteca bine. Cand burta este pe jumatate imuiata se pune usturoiul pisat si piperul si se fierbe la foc mic pana ce burta este aproape fiarta.Se pune creierul curatat de membrana si se mai fierbe aproximativ 10 minute.
Se serveste cu cartofi natur, iar ca muratura se serveste castraveti murati.
Inainte un paharel de palinca, dupa un vin alb sec.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de burta cu creier" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de varza

Sarmalute in foi de varza

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei la foc mic cu mare atentie pana devine moale si facuta. In

28 voturi    6 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Piept de curcan umplut cu orez curcubeu

Piept de curcan umplut cu orez curcubeu

Punem la fiert 3 oua, in apa cu sare si le fierbem tari.Dupa ce se racesc le cojim si le tocam marunt. Ceapa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 02 august 2009

    Originala reteta ! Cred ca e foarte buna .

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de burta fiarta
  • taiata feli subtiri
  • - 300g creier de vita
  • - 2 linguri ulei
  • - 2 cepe mari
  • - 4/5 catei de usturoi
  • - 2 liguri boia dulce
  • - piper macinat
  • - chimion macinat
  • - sare

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din carne prajite sau coapte la cuptor