autor:

kok miori

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2018

Ingrediente
1.500 gr de carne de coasta-la noi se spune spondra!, 2 cepe potrivite, taiate cuburi, 1 ardei rosu taiat cuburi, 2-3 rosii taiate cuburi, 4-5 catei de usturoi, 2-3 morcovi taiati rondele, 1 pahar cu vin rosu bun, 2-3 ramuri de coriandru, putine frunze de telina, putin ulei de floarea soarelui, 1 kg de cartofi ptr piure, 1 lingura de amidon de porumb ptr sos, 2-3 linguri de pasta de tomate

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces.

In tigaia in care vom gati incalzim uleiul si prajim bucatile de carne pana isi schimba culoarea si le punem deoparte.

In uleiul ramas prajim legumele putin, adaugand treptat legumele, punem firele de coriandru si telina, turnam vinul si lasam sa dea intr-un clocot, dupa care adaugam bulionul,dam la gust de sare si piper si punem bucatile de carne, adaugand apa atat cat sa acopere carnea. Lasam pe foc si cand incepe sa fiarba, facem un foc potrivit sau aproape mic si lasam carnea sa fiarba pana se face moale.

In alta oala punem cartofii decojiti la fiert cu putina sare pana se inmoaie.

Cand carnea este moale, luam o parte din sos si il desfacem cu putin amidon de porumb pana se ingroasa.

Carnea cu legumele le pastram calde in cuptor la 150 de grade C, cu fata de jos ca carnea sa nu se usuce.

Se serveste la masa alaturi de pireu de cartofi si sosul ingrosat -fiecare sa se serveasca dupa dorinta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu ciuperci la cuptor

Cartofi cu ciuperci la cuptor

Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute,

108 voturi    25 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Parjolute de curcan in sos de rosii

Parjolute de curcan in sos de rosii

Se portioneaza carnea, se curata ceapa si usturoiul si se dau prin masina de carne. Se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1.500 gr de carne de coasta-la noi se spune spondra!
  • 2 cepe potrivite
  • taiate cuburi
  • 1 ardei rosu taiat cuburi
  • 2-3 rosii taiate cuburi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 morcovi taiati rondele
  • 1 pahar cu vin rosu bun
  • 2-3 ramuri de coriandru
  • putine frunze de telina
  • putin ulei de floarea soarelui
  • 1 kg de cartofi ptr piure
  • 1 lingura de amidon de porumb ptr sos
  • 2-3 linguri de pasta de tomate

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
DOVLECEI PANE MIREY