TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE

Ingrediente

  • Se poate folosi carne de porc,costita,cap de piept, slanina,bacon,carnati proaspeti sau afumati,carne de pasare.
  • Eu am folosit pentru aceasta tocanita pulpe de pui.
  • 1/2 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 3-4 rosii
  • suc de rosii sau pasta de tomate
  • 2 buc ardei gras sau capia
  • jumatate de morcov
  • putina telina
  • marar si patrunjel verde
  • sare,piper,cimbru,busuioc,o frunza de dafin
  • Cantitatile se micsoreaza sau se maresc in functie de necesitate.
  • Putem praji carnea si o adaugam in tocanita la final, sau se poate fierbe direct in tocanita.

Mod de preparare

Imi place ca indiferent ce carne folosesc (porc,costita,cap de piept,carne de pasare, carnati, bacon sau slanina)sa o prajesc inainte de a o adauga in tocanita.

Pulpele se spala,se zvanta , se prajesc foarte bine pe ambele parti si se adauga spre sfarsit in tocanita.

1. Ceapa se curata,se spala ,se toaca marunt sau pestisori si se inabusa in putin ulei si supa de carne sau apa fiarta pana devine sticloasa, se adauga morcovul,telina si ardeiul taiat cubulete .Se toarna supa de carne sau apa fierbinte si se lasa sa fiarba.Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cubulete,iar cand sunt aproape gata se adauga rosiile taiate marunt,putin suc de rosii sau pasta de tomate.

Rosiile se oparesc cca un minut si se decojesc inainte de folosire.

Se adauga carnea prajita,se potriveste de sare si condimente,iar cand a scazut suficient si toate sunt fierte adaugati verdeata tocata marunt si opriti focul.

2. Ceapa se curata,se spala ,se toaca marunt sau pestisori si se inabusa in putin ulei si putina apa fiarta pana devine sticloasa, se adauga pulpele de pui spalate bine si zvantate intregi sau taiate pe jumatate, morcovul,telina si ardeiul taiat cubulete si se mai toarna putina apa fierbinte si se lasa sa fiarba.Cand sunt aproape fierte carnea,ceapa si zarzavatul se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cubulete. Rosiile taiate marunt,putin suc de rosii sau pasta de tomate le adaugam cand carnea este aproape fiarta pentru a nu se intari.

Rosiile se oparesc cca un minut,se decojesc inainte de folosire.

Se potriveste de sare si condimente.Cand a scazut suficient si sunt fierte legumele adaugati verdeata tocata marunt si opriti focul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise