autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 august 2009

Ingrediente
Se poate folosi carne de porc,costita,cap de piept, slanina,bacon,carnati proaspeti sau afumati,carne de pasare., Eu am folosit pentru aceasta tocanita pulpe de pui., 1/2 kg cartofi, 2 cepe, 3-4 rosii, suc de rosii sau pasta de tomate, 2 buc ardei gras sau capia, jumatate de morcov, putina telina, marar si patrunjel verde, sare, frunza de dafin, , Cantitatile se micsoreaza sau se maresc in functie de necesitate., Putem praji carnea si o adaugam in tocanita la final, sau se poate fierbe direct in tocanita.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

34 voturi

Mod de preparare

Imi place ca indiferent ce carne folosesc (porc,costita,cap de piept,carne de pasare, carnati, bacon sau slanina)sa o prajesc inainte de a o adauga in tocanita.
Pulpele se spala,se zvanta , se prajesc foarte bine pe ambele parti si se adauga spre sfarsit in tocanita.

1. Ceapa se curata,se spala ,se toaca marunt sau pestisori si se inabusa in putin ulei si supa de carne sau apa fiarta pana devine sticloasa, se adauga morcovul,telina si ardeiul taiat cubulete .Se toarna supa de carne sau apa fierbinte si se lasa sa fiarba.Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cubulete,iar cand sunt aproape gata se adauga rosiile taiate marunt,putin suc de rosii sau pasta de tomate.
Rosiile se oparesc cca un minut si se decojesc inainte de folosire.
Se adauga carnea prajita,se potriveste de sare si condimente,iar cand a scazut suficient si toate sunt fierte adaugati verdeata tocata marunt si opriti focul.

2. Ceapa se curata,se spala ,se toaca marunt sau pestisori si se inabusa in putin ulei si putina apa fiarta pana devine sticloasa, se adauga pulpele de pui spalate bine si zvantate intregi sau taiate pe jumatate, morcovul,telina si ardeiul taiat cubulete si se mai toarna putina apa fierbinte si se lasa sa fiarba.Cand sunt aproape fierte carnea,ceapa si zarzavatul se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cubulete. Rosiile taiate marunt,putin suc de rosii sau pasta de tomate le adaugam cand carnea este aproape fiarta pentru a nu se intari.
Rosiile se oparesc cca un minut,se decojesc inainte de folosire.
Se potriveste de sare si condimente.Cand a scazut suficient si sunt fierte legumele adaugati verdeata tocata marunt si opriti focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocăniţă de cartofi cu carne de porc şi cimbru

Tocăniţă de cartofi cu carne de porc şi cimbru

1. Carnea se taie cuburi, se spală, se şterge cu un prosop de bucătărie şi se pune la călit

23 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocăniţă de cartofi cu carne

Tocăniţă de cartofi cu carne

Spălaţi costiţa şi o puneţi la fiert; lăsaţi să fiarba cam 20 minute, după care schimbaţi

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Multumesc mult...

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    Ce bunatate de mancare !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Foarte nine arata tocanita. Gabi, poti sa te inspiri din retetele de aici, dar sa faci dupa cum obisnuiesti tu.Sunt si retete care nu au prajeli, dar sunt retete care nu se preteaza altfel.

    • Fara foto

      gabi , 02 septembrie 2009

      Ma uit in fiecare zi pe gustos.ro pentru ca nu stiu ce dumnezeului sa mai fac de mancare. Dar observ ca aproape toate retetele sunt cu prajeli. Eu inteleg ca e mai bun, dar trebuie sa ne educam papilele gustative, sa ne obisnuim ca NU E SANATOS oameni buni!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      O bunatate ...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      O bunatate ...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      O clasica tocanita,dar gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

34 voturi

Ingrediente

  • Se poate folosi carne de porc,costita,cap de piept
  • slanina,bacon,carnati proaspeti sau afumati,carne de pasare.
  • Eu am folosit pentru aceasta tocanita pulpe de pui.
  • 1/2 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 3-4 rosii
  • suc de rosii sau pasta de tomate
  • 2 buc ardei gras sau capia
  • jumatate de morcov
  • putina telina
  • marar si patrunjel verde
  • sare, frunza de dafin
  • Cantitatile se micsoreaza sau se maresc in functie de necesitate.
  • Putem praji carnea si o adaugam in tocanita la final
  • sau se poate fierbe direct in tocanita.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de mazare cu pui