autor:

Nick

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ceapa cu mamaliga "a la Nick"

Autor: Nick (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nick (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iulie 2011

Ingrediente
Ceapa (1kg), Rosii (1kg), Sare (15 grame), Ardei gras (1 buc), Patrunjel (1 legatura), Piper (1/2 lingurita), Vegeta (2 ligurite), Ulei (50 ml), Pasta tomate (1 lingura), Boia dulce (1 ligurita), Cartof (1 buc), , Malai (250 gr), Unt (10 gr)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Tocanita:
Rosiile se decojesc clasic (crestare, apa fiarta, apa rece), se scoate cotorul, apoi se toaca marunt cu cutitul in mina si lasa deoparte.
Se curata ceapa si se spala bine, apoi se taie juliene, dupa care se pe pune intr-un bol si se freaca cu sare. Se pune intr-o tigaie 50 ml ulei, se lasa sa se incinga, apoi se adauga ceapa plus vreo 50 ml apa si se lasa sa se inabuseasca circa 20 minute, mestecand din cand in cand.
Intre timp se toaca marunt ardeiul gras.
Se adauga rosiile tocate si ardeiul gras tocat peste ceapa inabusita (atunci cand ceapa devine moale).
Se mai poate adauga un cartof taiat ( cine zice acesta nu va fierbe in suc de rosii greseste), pentru a mai taia din dulceata cepei.
Se lasa sa fiarba compozitia de ceapa, ardei si rosii timp de aproximativ 60 minute, la foc mic-mediu, pentru a se elimina o parte din continutul de apa al rosiilor.
Se adauga o lingura de pasta de tomate, 2 lingurite de vegeta, piperul, boiaua si se potriveste de sare.
Se mai las sa fiarba circa 10 minute, dupa care se adauga patrunjelul tocat marunt la suprafata, se acopera cu capacul si se la asa 15 minute.
Se poate servi calda aceasta tocanita, dar si rece.

Mamaliga:
Se pune la fiert cam 1 litru de apa cu o lingurita de sare. Dupa ce apa da in clocot adaugam malaiul "in ploaie" in apa fierbinte, incet-incet. Apoi adaugam si cubuletul de unt. Lasam compozitia la fiert cam 15 minute, mestecand in ea mereu, pana cand malaiul se umfla si se obtine o consistenta medie.
Se opreste focul, se lasa 2-3 minute sa se racoreasca si se rastoarna intr-o farfurie.
Aceasta a fost mancarea servita astazi sotiei mele si ea zicea ca ori ceva era prea mult, ori ii mai trebuia ceva. Daca voua v-a placut, sa imi spuneti si mie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu mamaliga "a la Nick"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich cald cu cartofi

Sandwich cald cu cartofi

Se rad marunt cartofii, ceapa, patrunjelul, se adauga sare, piper, cimbru, scortisoara dupa gust

29 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas de fasole verde cu carnati

Papricas de fasole verde cu carnati

Se curata si taie marunt ceapa, ardeiul si rosia si se pun la calit in putin ulei.Se amesteca sa

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Ceapa (1kg)
  • Rosii (1kg)
  • Sare (15 grame)
  • Ardei gras (1 buc)
  • Patrunjel (1 legatura)
  • Piper (1/2 lingurita)
  • Vegeta (2 ligurite)
  • Ulei (50 ml)
  • Pasta tomate (1 lingura)
  • Boia dulce (1 ligurita)
  • Cartof (1 buc)
  • Malai (250 gr)
  • Unt (10 gr)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
FASOLE FRECATA