Tocanita de ceapa cu mamaliga "a la Nick"

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ceapa (1kg)
  • Rosii (1kg)
  • Sare (15 grame)
  • Ardei gras (1 buc)
  • Patrunjel (1 legatura)
  • Piper (1/2 lingurita)
  • Vegeta (2 ligurite)
  • Ulei (50 ml)
  • Pasta tomate (1 lingura)
  • Boia dulce (1 ligurita)
  • Cartof (1 buc)
  • Malai (250 gr)
  • Unt (10 gr)

Mod de preparare

Tocanita:

Rosiile se decojesc clasic (crestare, apa fiarta, apa rece), se scoate cotorul, apoi se toaca marunt cu cutitul in mina si lasa deoparte.

Se curata ceapa si se spala bine, apoi se taie juliene, dupa care se pe pune intr-un bol si se freaca cu sare. Se pune intr-o tigaie 50 ml ulei, se lasa sa se incinga, apoi se adauga ceapa plus vreo 50 ml apa si se lasa sa se inabuseasca circa 20 minute, mestecand din cand in cand.

Intre timp se toaca marunt ardeiul gras.

Se adauga rosiile tocate si ardeiul gras tocat peste ceapa inabusita (atunci cand ceapa devine moale).

Se mai poate adauga un cartof taiat ( cine zice acesta nu va fierbe in suc de rosii greseste), pentru a mai taia din dulceata cepei.

Se lasa sa fiarba compozitia de ceapa, ardei si rosii timp de aproximativ 60 minute, la foc mic-mediu, pentru a se elimina o parte din continutul de apa al rosiilor.

Se adauga o lingura de pasta de tomate, 2 lingurite de vegeta, piperul, boiaua si se potriveste de sare.

Se mai las sa fiarba circa 10 minute, dupa care se adauga patrunjelul tocat marunt la suprafata, se acopera cu capacul si se la asa 15 minute.

Se poate servi calda aceasta tocanita, dar si rece.

Mamaliga:

Se pune la fiert cam 1 litru de apa cu o lingurita de sare. Dupa ce apa da in clocot adaugam malaiul "in ploaie" in apa fierbinte, incet-incet. Apoi adaugam si cubuletul de unt. Lasam compozitia la fiert cam 15 minute, mestecand in ea mereu, pana cand malaiul se umfla si se obtine o consistenta medie.

Se opreste focul, se lasa 2-3 minute sa se racoreasca si se rastoarna intr-o farfurie.

Aceasta a fost mancarea servita astazi sotiei mele si ea zicea ca ori ceva era prea mult, ori ii mai trebuia ceva. Daca voua v-a placut, sa imi spuneti si mie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise