autor:

adriana gherman

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

TOCANITA DE CIUPERCI

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
- 1 kg ciuperci proaspete champignons, - 1 ceapa, - 1 legatura ceapa verde, - 1 lingurita boia de ardei, - 2 linguri de ulei, - 1/2 lingurita piper, - 2 linguri de faina alba, - 150 ml lapte, - 1 legatura patrunjel verde, - sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se curata, se spala si se taie feliute. Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa uscata, taiata pestisori si ceapa verde taiata inele si se calesc la foc mic; se pune boiaua de ardei si piperul apoi cipercile. Se adauga apa cat sa le acopere. Se fierb acoperite, la foc mic, pana cand se moaie ciupercile si scade apa ce o lasa
Separat se amesteca faina cu laptele, adaugat cate putin ca sa nu faca cocoloase, apoi se desarta peste ciuperci. Se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege sosul.
Se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul verde maruntit.
Tocanita de ciuperci este foarte buna cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA DE CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata ceapa, se taie solzisori.Ciupercile se spala si se taie felii. Ceapa si ciupercile se calesc

9 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Ceapa tocata marunt se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa; cand s-a inmuiat se adauga ciupercile

15 voturi    7 comentarii
25 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iulie 2012

    Este foarte gustoasa alaturi de mamaliga.

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    ..;si cu o mamaliga din aia..;suparata...maaaamaaa ce bine merge....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Imi place mult tocanita de ciuperci.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Super !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Tare bine arata ciulamaua ta de ciuperci ! Bravo !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      O mancare tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

19 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg ciuperci proaspete champignons
  • - 1 ceapa
  • - 1 legatura ceapa verde
  • - 1 lingurita boia de ardei
  • - 2 linguri de ulei
  • - 1/2 lingurita piper
  • - 2 linguri de faina alba
  • - 150 ml lapte
  • - 1 legatura patrunjel verde
  • - sare

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

17 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este foarte gustoasa alaturi de mamaliga.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Varza dulce cu carne de porc la cuptor