Reteta postata pe: 05 mai 2009
Ingrediente
- 1 kg ciuperci proaspete champignons, - 1 ceapa, - 1 legatura ceapa verde, - 1 lingurita boia de ardei, - 2 linguri de ulei, - 1/2 lingurita piper, - 2 linguri de faina alba, - 150 ml lapte, - 1 legatura patrunjel verde, - sare
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Ciupercile se curata, se spala si se taie feliute. Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa uscata, taiata pestisori si ceapa verde taiata inele si se calesc la foc mic; se pune boiaua de ardei si piperul apoi cipercile. Se adauga apa cat sa le acopere. Se fierb acoperite, la foc mic, pana cand se moaie ciupercile si scade apa ce o lasa
Separat se amesteca faina cu laptele, adaugat cate putin ca sa nu faca cocoloase, apoi se desarta peste ciuperci. Se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege sosul.
Se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul verde maruntit.
Tocanita de ciuperci este foarte buna cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA DE CIUPERCI" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se pune uleiul intr-o cratita la incins, se caleste putin (doar pana se inmoaie) ceapa dupa care
24 voturi
3 comentarii
1h 30 min
Am invatat de la matusa mea ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010
O bunatate !
constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010
Super !
Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010
Tare bine arata ciulamaua ta de ciuperci ! Bravo !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009
O mancare tare gustoasa...