Tocanita de ciuperci din Salaj

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de ciuperci din Salaj

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri de ulei
  • 3 catei de uturoi
  • o ceapa
  • 6 linguri de faina
  • 0.5 l lapte
  • 0.5 l apa
  • 4 linguri de smintina
  • 3 lingurite vegeta
  • sare, piper
  • o legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se taie ciupercile feliute.

Se zdrobeste usturoiul,ceapa se taie cubulete, si se prajesc in putin ulei, apoi se adauga ciupercile crude peste usturoi. Se prajesc ciupercile, pina se evapora toata apa, apoi se iau de pe foc, si se adauga repede 2 linguri de faina, apoi se pune din nou pe foc.

Intre timp din 4 linguri de faina, lapte si apa se face o compozitie, care se adauga peste ciuperci. Se lasa la fiert, apoi se adauga smintina, vegeta, piperul si se mai fierb inca 10 min impreuna.

La final se adauga patrujelul tocat.

Se poate servi cu mamaliguta sau piine, si diverse salate.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor