autor:

Ramona

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ciuperci din Salaj

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
500 g ciuperci, 2 linguri de ulei, 3 catei de uturoi, o ceapa, 6 linguri de faina, 0.5 l lapte, 0.5 l apa, 4 linguri de smintina, 3 lingurite vegeta, sare, piper, o legatura de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

22 voturi

Mod de preparare

Se taie ciupercile feliute.
Se zdrobeste usturoiul,ceapa se taie cubulete, si se prajesc in putin ulei, apoi se adauga ciupercile crude peste usturoi. Se prajesc ciupercile, pina se evapora toata apa, apoi se iau de pe foc, si se adauga repede 2 linguri de faina, apoi se pune din nou pe foc.
Intre timp din 4 linguri de faina, lapte si apa se face o compozitie, care se adauga peste ciuperci. Se lasa la fiert, apoi se adauga smintina, vegeta, piperul si se mai fierb inca 10 min impreuna.
La final se adauga patrujelul tocat.
Se poate servi cu mamaliguta sau piine, si diverse salate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci din Salaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
BUDINCA DE DOVLECEL

BUDINCA DE DOVLECEL

Reteta este una simpla, pentru ca este vara si foarte cald afara, nu vrem sa stam foarte mult timp

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Foarte buna!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Hmmmmmm ce bunatate avem aici !!!! Asa e Valentina, daca e cu smantana e ciulama.Dar indiferent de denumire e o ...nebunie !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Foarte buna!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate,felicitari.Eu am o tocanita de ciuperci champignion cu masline verzi.

    • Fara foto

      dannyfurdui (Bucatar) , 09 februarie 2010

      Am ramas singur acasa si trebuia sa gatesc pentru sotie,am cautat pe internet si m-am apucat de treaba a iesit super ,super am primit si un pupic ... de la sotie. Multumesc mult pentru reteta. O sa mai folosesc retetele voastre.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Cred ca e delicioasa...Eu nu folosesc smantana decat la ciulama...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

22 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri de ulei
  • 3 catei de uturoi
  • o ceapa
  • 6 linguri de faina
  • 0.5 l lapte
  • 0.5 l apa
  • 4 linguri de smintina
  • 3 lingurite vegeta
  • sare
  • piper
  • o legatura de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Piure din fasole boabe alba si linte rosie