autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ciuperci pleurotus

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2009

Ingrediente
500 g ciuperci pleurotus, 1 ceapa mai mica, 1 morcov mic, cateva fire de patrunjel, 4-5 catei de usturoi, 25 ml ulei, 1 cub/lingurita concentrat de ciuperci, 2 linguri de smantana, 1 lingura faina, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

32 voturi

Mod de preparare

Se spala bine ciupercile si se lasa sa stea putin in apa rece. Intr-o cratita caliti in ulei ceapa tocata marunt si morcovul feliat subtire, apoi adaugati ciupercile taiate fin si concentratul de ciuperci(vezi video).
Fierbeti la foc mic in zeama pe care o lasa ciupercile, eventual mai adaugati putina apa. Dupa 20-25 minute adaugati smantana amestecata cu faina si putina apa si dregeti gustul de sare si piper. Adaugati verdeata tocata si usturoiul dat pe razatoare (cine doreste). Se serveste ca atare sau ca garnitura.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci pleurotus

Tocanita de ciuperci pleurotus

Mie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci

1 vot    0 comentarii
45 min
Retete de post
Tocanita de ciuperci Pleurotus

Tocanita de ciuperci Pleurotus

Intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt. Calim ceapa

9 voturi    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    Am pus in loc de ulei normal, ulei de masline cu putin unt cu 82% grasime, in rest am respectat reteta.. au iesit foarte bune..merg mai mult garnitura decat ca atare..merita incercata..*(am folosit ciuperci champignion)

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 26 noiembrie 2013

    O bunatate

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Imi place ,se face repede si e foarte buna !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Buna mai este !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate,felicitari draga Doina,absolut toate felurile de mancare pe care le faci sunt aspectuoase,pe placul meu.Meriti nota 10 cu multe stelute.Eu am o tocanita de ciuperci champignion cu masline verzi.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Daca e cu ciuperci...precis ca e foarte gustos ! Imi place tare mult, bravo Doina !

    • AdiRadu

      AdiRadu (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      eu am facut cu ciuperci champignion, si in loc de ulei am pus ulei de masline si putin unt 82 merg foarte bine...pofta buna

    • AdiRadu

      AdiRadu (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      eu am facut cu ciuperci champignion, si in loc de ulei am pus ulei de masline si putin unt 82 merg foarte bine...pofta buna

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc. Ma bucur ca iti place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Intr-adevar...delicioasa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Multumesc de apreciere. Da, se poate face si cu amidon.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Multumesc de apreciere. Da, se poate face si cu amidon.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Reteta ta arata super,la fel o fac si eu,dar eu pun o lingurita de amidon alimentar in loc de faina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

32 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 morcov mic
  • cateva fire de patrunjel
  • 4-5 catei de usturoi
  • 25 ml ulei
  • 1 cub/lingurita concentrat de ciuperci
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place ,se face repede si e foarte buna !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Paella cu creveti Paella cu creveti

 Se pregătește la îndemână tigaia wok. Se pune o lingură de ulei de măsline. Se pune pe foc, la încins. Ceapa,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Dovlecei si rosii umplute, la cuptor Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez, ajutandu-ne de o lingurita fara a

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Escalop de vitel cu piure de cartofi