Tocanita de curcan cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de curcan cu ciuperci

Ingrediente

  • 800 g piept de curcan
  • 800 g ciuperci
  • 6 rosii sau cateva linguri de bulion concentrat
  • 2 cepe
  • cativa catei de usturoi
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala si se sterge bine. Se condimenteaza putin si se taie fasii sau cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele. Pieptul se pune la calit in cateva linguri de ulei si apoi se adauga si ceapa impreuna cu usturoiul si se mai calesc impreuna. Se spala ciupercile si se taie felii. Se adauga peste pui 1/2 din cantitatea de ciuperci si se calesc. Se adauga cateva linguri de apa fiarta pentru a nu se arde. Se adauga si a doua parte de ciuperci si se calesc si ele. Rosiile se oparesc si se decojesc iar apoi se zdrobesc cu blenderul adaugandu-se la ciuperci. Eu am folosit bulion concentrat. Se da la cuptorul incalzit sa scada putin. Apa nu se adauga decat putina la inceput pentru a se inabusi legumele astfel iese mai gustoasa pentru ca ciupercile isi lasa zeama. Am preparat o mamaliga din jumatate pachet de malai mic unguresc si am pus in cateva boluri clatite cu apa rece sau unse cu ulei. Cand se mai raceste mamaliga se rastoarna pe farfurii. Se serveste cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise