Pieptul de curcan se spala si se sterge bine. Se condimenteaza putin si se taie fasii sau cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele. Pieptul se pune la calit in cateva linguri de ulei si apoi se adauga si ceapa impreuna cu usturoiul si se mai calesc impreuna. Se spala ciupercile si se taie felii. Se adauga peste pui 1/2 din cantitatea de ciuperci si se calesc. Se adauga cateva linguri de apa fiarta pentru a nu se arde. Se adauga si a doua parte de ciuperci si se calesc si ele. Rosiile se oparesc si se decojesc iar apoi se zdrobesc cu blenderul adaugandu-se la ciuperci. Eu am folosit bulion concentrat. Se da la cuptorul incalzit sa scada putin. Apa nu se adauga decat putina la inceput pentru a se inabusi legumele astfel iese mai gustoasa pentru ca ciupercile isi lasa zeama. Am preparat o mamaliga din jumatate pachet de malai mic unguresc si am pus in cateva boluri clatite cu apa rece sau unse cu ulei. Cand se mai raceste mamaliga se rastoarna pe farfurii. Se serveste cu patrunjel verde.

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii