autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de hribi cu legume

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 septembrie 2013

Ingrediente
2 cepe, 1 morcov, 1/2 gogosar, 300 gr rosii in suc propriu, 600 gr hribi, 3-4 linguri ulei, sare, piper, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, 2 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Curatam hribii si ii spalam bine.
Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult.
Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il decojim si il facem cubulete, iar gogosarul il curatam de seminte si il taiem feliute subtiri.
Intr-un ceaunel ( sau orice alta cratita) incingem uleiul, punem ceapa si o inabusim 2-3 minute, apoi morcovul.
Punem o canita de apa si lasam sa se patrunda putin mai bine ceapa.
Adaugam mai apoi hribii si gogosarul.
Rosiile le tocam si le turnam peste.
Condimentam cu sare, piper dupa gust si boiaua de ardei dulce.
Amestecam bine toate, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit, iar din cand in cand mai invartim in ea. Daca a scazut toata zeama mai adaugati putina apa.
La final curatam doi catei de usturoi, ii taiem feliute si ii incorporam in tocanita.
Tragem ceaunul de pe foc, mai lasam 5 minute acoperit apoi servim.
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2014

    arata minunat....

  • Dumitru Craciun , 24 noiembrie 2014

    dacă nu avem hribii putem face cu alte ciuperci

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

    Merge foarte bine cu verdeata deasupra si mamaliguta!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      da si eu pun marar si patrunjel,este foarte buna

    • Rodica Lungu , 21 noiembrie 2013

      Eu pun si verdata (marar si patrunjel ) la urma. Cu mamaliguta e un deliciu.

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Anca daca iti plac buretii iti va placea si tocanita asta, este delicioasa!

    • Anca Teo , 17 noiembrie 2013

      mmmmmm, tre' sa fie bun

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

      Multumesc mult pentru apreciere Costeo!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

      Gustoasa!!!!Frumoasa prezentare!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 gogosar
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 600 gr hribi
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

arata minunat....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciupercute ingrasate