autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de hribi cu legume

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 septembrie 2013

Ingrediente
2 cepe, 1 morcov, 1/2 gogosar, 300 gr rosii in suc propriu, 600 gr hribi, 3-4 linguri ulei, sare, piper, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, 2 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Curatam hribii si ii spalam bine.
Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult.
Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il decojim si il facem cubulete, iar gogosarul il curatam de seminte si il taiem feliute subtiri.
Intr-un ceaunel ( sau orice alta cratita) incingem uleiul, punem ceapa si o inabusim 2-3 minute, apoi morcovul.
Punem o canita de apa si lasam sa se patrunda putin mai bine ceapa.
Adaugam mai apoi hribii si gogosarul.
Rosiile le tocam si le turnam peste.
Condimentam cu sare, piper dupa gust si boiaua de ardei dulce.
Amestecam bine toate, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit, iar din cand in cand mai invartim in ea. Daca a scazut toata zeama mai adaugati putina apa.
La final curatam doi catei de usturoi, ii taiem feliute si ii incorporam in tocanita.
Tragem ceaunul de pe foc, mai lasam 5 minute acoperit apoi servim.
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mic dejun satios

Mic dejun satios

Cartofii se rad pe razatoarea de morcov, se adauga peste ei celelalte ingrediente. Daca iaurtul e

6 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Se curata ceapa si se taie marunt apoi se caleste in putin ulei. Se adauga o lingura buna de pasta

13 voturi    7 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2014

    arata minunat....

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 24 noiembrie 2014

    dacă nu avem hribii putem face cu alte ciuperci

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

    Merge foarte bine cu verdeata deasupra si mamaliguta!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      da si eu pun marar si patrunjel,este foarte buna

    • Fara foto

      Rodica Lungu , 21 noiembrie 2013

      Eu pun si verdata (marar si patrunjel ) la urma. Cu mamaliguta e un deliciu.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Anca daca iti plac buretii iti va placea si tocanita asta, este delicioasa!

    • Fara foto

      Anca Teo , 17 noiembrie 2013

      mmmmmm, tre' sa fie bun

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

      Multumesc mult pentru apreciere Costeo!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

      Gustoasa!!!!Frumoasa prezentare!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

arata minunat....

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi