Curatam hribii si ii spalam bine.
Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult.
Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il decojim si il facem cubulete, iar gogosarul il curatam de seminte si il taiem feliute subtiri.
Intr-un ceaunel ( sau orice alta cratita) incingem uleiul, punem ceapa si o inabusim 2-3 minute, apoi morcovul.
Punem o canita de apa si lasam sa se patrunda putin mai bine ceapa.
Adaugam mai apoi hribii si gogosarul.
Rosiile le tocam si le turnam peste.
Condimentam cu sare, piper dupa gust si boiaua de ardei dulce.
Amestecam bine toate, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit, iar din cand in cand mai invartim in ea. Daca a scazut toata zeama mai adaugati putina apa.
La final curatam doi catei de usturoi, ii taiem feliute si ii incorporam in tocanita.
Tragem ceaunul de pe foc, mai lasam 5 minute acoperit apoi servim.
Sa aveti pofta dragilor!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii