Curatam hribii si ii spalam bine.
Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult.
Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il decojim si il facem cubulete, iar gogosarul il curatam de seminte si il taiem feliute subtiri.
Intr-un ceaunel ( sau orice alta cratita) incingem uleiul, punem ceapa si o inabusim 2-3 minute, apoi morcovul.
Punem o canita de apa si lasam sa se patrunda putin mai bine ceapa.
Adaugam mai apoi hribii si gogosarul.
Rosiile le tocam si le turnam peste.
Condimentam cu sare, piper dupa gust si boiaua de ardei dulce.
Amestecam bine toate, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit, iar din cand in cand mai invartim in ea. Daca a scazut toata zeama mai adaugati putina apa.
La final curatam doi catei de usturoi, ii taiem feliute si ii incorporam in tocanita.
Tragem ceaunul de pe foc, mai lasam 5 minute acoperit apoi servim.
Sa aveti pofta dragilor!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii