Tocanita de hribi cu legume

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tocanita de hribi cu legume

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 gogosar
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 600 gr hribi
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Curatam hribii si ii spalam bine.

Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult.

Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam maruntel.

Morcovul il decojim si il facem cubulete, iar gogosarul il curatam de seminte si il taiem feliute subtiri.

Intr-un ceaunel ( sau orice alta cratita) incingem uleiul, punem ceapa si o inabusim 2-3 minute, apoi morcovul.

Punem o canita de apa si lasam sa se patrunda putin mai bine ceapa.

Adaugam mai apoi hribii si gogosarul.

Rosiile le tocam si le turnam peste.

Condimentam cu sare, piper dupa gust si boiaua de ardei dulce.

Amestecam bine toate, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit, iar din cand in cand mai invartim in ea. Daca a scazut toata zeama mai adaugati putina apa.

La final curatam doi catei de usturoi, ii taiem feliute si ii incorporam in tocanita.

Tragem ceaunul de pe foc, mai lasam 5 minute acoperit apoi servim.

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise