autor:

Ramona

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de inimi si pipote de pasare

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
1 kg de inimi si pipote de pasare, 4 cepe albe si 6 catei de usturoi, 1-2 linguri de ulei, un pahar de vin alb, 2 pahare de apa, 2 lingurite de boia, sare si piper, frunze de patrunjel, , mamaliguta pentru garnitura

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

26 voturi

Mod de preparare

Se spala pipotele si inimile de pui si se pun intr-o tigaie la prajit in putin ulei. Dupa cca 5 min, se adauga putina apa si se lasa la prajit in continuare. Apoi se adauga o jumatate de pahar de vin, se continua prajirea si iar se adauga apa, apoi iar cealalta jumatate de pahar de vin, timp de cca o ora. Se scoate carnea intr-un vas, iar in sosul ramas se pune la prajit ceapa taiata fideluta si usturoiul tocat marunt. Cand ceapa este sticloasa, se pune carnea peste ea, se mai adauga putina apa, si se mai lasa la prajit inca cca 10 min, operatiunea repetandu-se de inca 2-3 ori. In final se adauga boia, sare si piper, patrunjelul tocat si se mai lasa 5 min. Se stinge focul si se lasa tigaia acoperita pana inainte de servire.

Se poate servi cu mamaliguta sau cu cartofi piure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de inimi si pipote de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita din pipote si inimi de pasare

Tocanita din pipote si inimi de pasare

Se spala bine maruntaiele, se pun la fiert vreo 2 ore sa scada bine apa cu sare, piper, untura. Dupa

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alexandru Le Bon , 06 iunie 2014

    Mmmm

  • Fara foto

    Panaite Gianina Mihaela , 05 februarie 2014

    o reteta foarte buna!!!am facut si eu astazi si a iesit delicios :X:X:X

  • Panaite_Mihaela

    Panaite_Mihaela (Bucatar sef) , 05 februarie 2014

    o reteta foarte buna!!!

    • Fara foto

      andreea , 19 februarie 2010

      cred k esti o gospodina desavarsita! te pup

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte frumos!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Va multumesc pentru aprecieri... mai ales cand vin de la asa experte in arta culinara!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Cred ca este un deliciu,draga Ramona.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Bun, bun de tot!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de inimi si pipote de pasare
  • 4 cepe albe si 6 catei de usturoi
  • 1-2 linguri de ulei
  • un pahar de vin alb
  • 2 pahare de apa
  • 2 lingurite de boia
  • sare si piper
  • frunze de patrunjel
  • mamaliguta pentru garnitura

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Panaite_Mihaela (Bucatar sef)

o reteta foarte buna!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Rata cu portocale