autor:

andraconstantinescu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de legume cu carne de iepure

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2016

Ingrediente
jumatate de iepure (partea superioara) + rinichii, sare, o lingurita de boia de ardei dulce, o lingura untura solida, doua cepe, un ardei Kapia, un morcov, un pastarnac, doua tije de apio, 50 g de praz, 50 g de mazare, o cracuta de busuioc verde, o cracuta de rozmarin verde, 100 ml vin rosu, 1 l apa, 500 g cartofi, 3 graunti de usturoi, 300 g rosii, o foaie de dafin, cateva boabe de piper negru, o legatura de patrunjel verde.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Iepurele se portioneaza in 6 bucati, iar rinichii se taie pe jumatate de-a lungul.

Se spala carnea, se da cu sare si se presara cu boiaua de ardei, apoi se pune intr-o tigaie incapatoare si se lasa sa se inabuse in untura, acoperind tigaia cu un capac.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Tijele de apio si prazul se spala si se taie rondele.

Dupa ce carnea s-a inabusit si apa lasata de ea a scazut aproape in totalitate, se adauga toate aceste legume impreuna cu mazarea, busuiocul, rozmarinul, putina sare, 100 ml vin rosu si 200 ml apa. Se amesteca si se lasa sa se inabuse, acoperind tigaia cu capacul.

Usturoiul se curata de foi si se spala.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, apoi se tin in apa rece.

Dupa ce a s-au inabusit legumele, se adauga cartofii, usturoiul, putina sare si apa, cat sa ii acopere (800 ml), si se lasa la fiert in continuare tot cu capacul pus.

Rosiile se spala, se taie in jumatati si li se indeparteaza cotorul. Se dau prin robot pentru a obtine suc.

Dupa ce s-a fiert toata compozitia din tigaie, se adauga rosiile, foaia de dafin si piperul. Se mai lasa putin la foc, fara capac, pana cand se fierb si rosiile, apoi se ia tigaia de pe foc si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu carne de iepure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
chiftelute de legume

chiftelute de legume

Legumele, dupa ce au fost curatate, spalate si taiate in felii mari, se pun la fier in apa cu sare.

4 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu smantana

Spanac cu smantana

Spanacul se curata bine si se clateste in cat mai multe ape. Se pune la fiert o oala cu apa in care,

1 vot    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • jumatate de iepure (partea superioara) + rinichii
  • sare
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • o lingura untura solida
  • doua cepe
  • un ardei Kapia
  • un morcov
  • un pastarnac
  • doua tije de apio
  • 50 g de praz
  • 50 g de mazare
  • o cracuta de busuioc verde
  • o cracuta de rozmarin verde
  • 100 ml vin rosu
  • 1 l apa
  • 500 g cartofi
  • 3 graunti de usturoi
  • 300 g rosii
  • o foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • o legatura de patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi frantuzesti fara oua fierte