autor:

Mimo

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Tocăniţă de legume cu linte

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2011

Ingrediente
- 3 dovlecei mici, - 1 bucaţică de ţelină, - 2-3 felii de ardei, - 100 grame mix de legume (de la pungă) sau fierte în casă, - 250 grame linte fiartă, - ulei de măsline, cimbru, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleceii şi ţelina în formă de cubuleţe mici, apoi se călesc în tigaie fără a pune ulei. Dovlecelul se rumeneşte puţin pe ambele părţi, apoi se adaugă 2 linguri de ulei de măsline şi mixul de legume fierte şi cimbru. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic până ce se înmoaie puţin. Nu e nevoie de adaos de apă, dovlecelul şi legumele vor lăsa apa lor. Când dovlecelul este suficient de moale se toarnă lintea deasupra (fiartă şi scursă de apă în prealabil).
Se condimentează după gust.
Se pot pune frunze de pătrunjel sau mărar deasupra.

Noi am servit tocăniţa cu papanaşi (voi posta şi reţeta mea de papanaşi în curând...)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de legume cu linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cartofi cu migdale

Cartofi cu migdale

Cartofii se curata si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare. Migdalele se macina cu robotul

6 voturi    3 comentarii
35 min
Retete vegetariene
Curry de naut cu conopida

Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem

3 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 29 mai 2014

    Super gustoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    Arata foarte bine.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 3 dovlecei mici
  • - 1 bucaţică de ţelină
  • - 2-3 felii de ardei
  • - 100 grame mix de legume (de la pungă) sau fierte în casă
  • - 250 grame linte fiartă
  • - ulei de măsline
  • cimbru
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

15 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Super gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie la Philips Multicooker