Se taie dovleceii şi ţelina în formă de cubuleţe mici, apoi se călesc în tigaie fără a pune ulei. Dovlecelul se rumeneşte puţin pe ambele părţi, apoi se adaugă 2 linguri de ulei de măsline şi mixul de legume fierte şi cimbru. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic până ce se înmoaie puţin. Nu e nevoie de adaos de apă, dovlecelul şi legumele vor lăsa apa lor. Când dovlecelul este suficient de moale se toarnă lintea deasupra (fiartă şi scursă de apă în prealabil).
Se condimentează după gust.
Se pot pune frunze de pătrunjel sau mărar deasupra.
Noi am servit tocăniţa cu papanaşi (voi posta şi reţeta mea de papanaşi în curând...)
Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...
Cartofi wedgesPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii