autor:

Mimo

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Tocăniţă de legume cu linte

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2011

Ingrediente
- 3 dovlecei mici, - 1 bucaţică de ţelină, - 2-3 felii de ardei, - 100 grame mix de legume (de la pungă) sau fierte în casă, - 250 grame linte fiartă, - ulei de măsline, cimbru, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleceii şi ţelina în formă de cubuleţe mici, apoi se călesc în tigaie fără a pune ulei. Dovlecelul se rumeneşte puţin pe ambele părţi, apoi se adaugă 2 linguri de ulei de măsline şi mixul de legume fierte şi cimbru. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic până ce se înmoaie puţin. Nu e nevoie de adaos de apă, dovlecelul şi legumele vor lăsa apa lor. Când dovlecelul este suficient de moale se toarnă lintea deasupra (fiartă şi scursă de apă în prealabil).
Se condimentează după gust.
Se pot pune frunze de pătrunjel sau mărar deasupra.

Noi am servit tocăniţa cu papanaşi (voi posta şi reţeta mea de papanaşi în curând...)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de legume cu linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Vasole verde scazuta cu usturoi

Vasole verde scazuta cu usturoi

Am călit ceapa tocată mărunt. Când devine aurie am adăugat 5 căţei de usturoi pisaţi şi

2 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Sarmale de post

Sarmale de post

Curatati ceapa si morcovii, tocati totul marunt. Morcovii pot fi dati pe razatoarea mai mare. Puneti

19 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 29 mai 2014

    Super gustoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    Arata foarte bine.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 3 dovlecei mici
  • - 1 bucaţică de ţelină
  • - 2-3 felii de ardei
  • - 100 grame mix de legume (de la pungă) sau fierte în casă
  • - 250 grame linte fiartă
  • - ulei de măsline
  • cimbru
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

16 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Super gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Diospyros cu nuci si scortisoarã