autor:

tania

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de maruntaie de miel

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Ingrediente
-1kg de maruntaie de miel, (cantitatea totala fiind de 2kg am folosit doar jumatate din: plamâni, splina, ficat, rinichi si inima)., -150 g de grasime de miel (sau oaie ), -3-4 cepe mari tocate marunt, -1 ardei gras taiat marunt, -1 ardei iute taiat marunt, - zeama de la o jumatate de lamaie, -o jumatate de lamaie taiata felii subtiri, taiate in jumatate, -o lingura vegeta, -3-4 foi de dafin, -50 ml ulei de masline, -sare si piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala maruntaiele bine dupa care se taie in bucati medii.

Grasimea se taie cuburele mici si se pune la prajit intr-o tigaie pana cand se topesc, apoi se adauga uleiul de masline si ceapa tocata. Lasam sa se caleasca ceapa pana cand devine sticloasa dupa care se adauga ardeiul gras, ardeiul iute si foile de dafin. Se mai lasa 5-7 minute si se adauga maruntaiele.

Se lasa sa fiarba la foc mic timp de jumatate de ora apoi se adauga bucatelele de lamaie, vegeta, sarea si piperul.

Vom mai lasa sa fiarba la foc mic pana cand va scadea apa, aproximativ 15 min., iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie.

Se va servi fierbinte fie, cu mamaliguta sau cu paine, alaturi de muraturi sau salate.

Aici se mananca cu paine arabeasca ca si lipia libaneza, mai ales cand painea este proaspat iesita de la cuptor este o minunatie..!

Este o mancare usor de facut si foarte gustoasa, va invit sa incercati..!



Pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de maruntaie de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui toscan

Piept de pui toscan

Spalam si feliem pieptul de pui ca pentru snitele. Batem cu tocatorul si condimentam cu sare si piper.

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

1)Taie puiul in bucãti mici si condimenteazã cu sare, piper, ierburi Provence(cimbru, oregano...)usturoiul

6 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luci , 10 iulie 2017

    vegeta...???

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • -1kg de maruntaie de miel
  • (cantitatea totala fiind de 2kg am folosit doar jumatate din: plamâni
  • splina
  • ficat
  • rinichi si inima).
  • -150 g de grasime de miel (sau oaie )
  • -3-4 cepe mari tocate marunt
  • -1 ardei gras taiat marunt
  • -1 ardei iute taiat marunt
  • - zeama de la o jumatate de lamaie
  • -o jumatate de lamaie taiata felii subtiri
  • taiate in jumatate
  • -o lingura vegeta
  • -3-4 foi de dafin
  • -50 ml ulei de masline
  • -sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Fara foto

Luci

vegeta...???

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Medalion de curcan cu sos de unt, lamaie si chimen