Se spala maruntaiele bine dupa care se taie in bucati medii.
Grasimea se taie cuburele mici si se pune la prajit intr-o tigaie pana cand se topesc, apoi se adauga uleiul de masline si ceapa tocata. Lasam sa se caleasca ceapa pana cand devine sticloasa dupa care se adauga ardeiul gras, ardeiul iute si foile de dafin. Se mai lasa 5-7 minute si se adauga maruntaiele.
Se lasa sa fiarba la foc mic timp de jumatate de ora apoi se adauga bucatelele de lamaie, vegeta, sarea si piperul.
Vom mai lasa sa fiarba la foc mic pana cand va scadea apa, aproximativ 15 min., iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie.
Se va servi fierbinte fie, cu mamaliguta sau cu paine, alaturi de muraturi sau salate.
Aici se mananca cu paine arabeasca ca si lipia libaneza, mai ales cand painea este proaspat iesita de la cuptor este o minunatie..!
Este o mancare usor de facut si foarte gustoasa, va invit sa incercati..!
Pofta buna!
Specific: Iordania
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii