Tocanita de maruntaie de miel

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tocanita de  maruntaie de miel

Ingrediente

  • -1kg de maruntaie de miel
  • (cantitatea totala fiind de 2kg am folosit doar jumatate din: plamâni, splina, ficat, rinichi si inima).
  • -150 g de grasime de miel (sau oaie )
  • -3-4 cepe mari tocate marunt
  • -1 ardei gras taiat marunt
  • -1 ardei iute taiat marunt
  • - zeama de la o jumatate de lamaie
  • -o jumatate de lamaie taiata felii subtiri, taiate in jumatate
  • -o lingura vegeta
  • -3-4 foi de dafin
  • -50 ml ulei de masline
  • -sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala maruntaiele bine dupa care se taie in bucati medii.

Grasimea se taie cuburele mici si se pune la prajit intr-o tigaie pana cand se topesc, apoi se adauga uleiul de masline si ceapa tocata. Lasam sa se caleasca ceapa pana cand devine sticloasa dupa care se adauga ardeiul gras, ardeiul iute si foile de dafin. Se mai lasa 5-7 minute si se adauga maruntaiele.

Se lasa sa fiarba la foc mic timp de jumatate de ora apoi se adauga bucatelele de lamaie, vegeta, sarea si piperul.

Vom mai lasa sa fiarba la foc mic pana cand va scadea apa, aproximativ 15 min., iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie.

Se va servi fierbinte fie, cu mamaliguta sau cu paine, alaturi de muraturi sau salate.

Aici se mananca cu paine arabeasca ca si lipia libaneza, mai ales cand painea este proaspat iesita de la cuptor este o minunatie..!

Este o mancare usor de facut si foarte gustoasa, va invit sa incercati..!

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise