Tocanita de maruntaie de miel

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tocanita de  maruntaie de miel

Ingrediente

  • -1kg de maruntaie de miel
  • (cantitatea totala fiind de 2kg am folosit doar jumatate din: plamâni, splina, ficat, rinichi si inima).
  • -150 g de grasime de miel (sau oaie )
  • -3-4 cepe mari tocate marunt
  • -1 ardei gras taiat marunt
  • -1 ardei iute taiat marunt
  • - zeama de la o jumatate de lamaie
  • -o jumatate de lamaie taiata felii subtiri, taiate in jumatate
  • -o lingura vegeta
  • -3-4 foi de dafin
  • -50 ml ulei de masline
  • -sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala maruntaiele bine dupa care se taie in bucati medii.

Grasimea se taie cuburele mici si se pune la prajit intr-o tigaie pana cand se topesc, apoi se adauga uleiul de masline si ceapa tocata. Lasam sa se caleasca ceapa pana cand devine sticloasa dupa care se adauga ardeiul gras, ardeiul iute si foile de dafin. Se mai lasa 5-7 minute si se adauga maruntaiele.

Se lasa sa fiarba la foc mic timp de jumatate de ora apoi se adauga bucatelele de lamaie, vegeta, sarea si piperul.

Vom mai lasa sa fiarba la foc mic pana cand va scadea apa, aproximativ 15 min., iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie.

Se va servi fierbinte fie, cu mamaliguta sau cu paine, alaturi de muraturi sau salate.

Aici se mananca cu paine arabeasca ca si lipia libaneza, mai ales cand painea este proaspat iesita de la cuptor este o minunatie..!

Este o mancare usor de facut si foarte gustoasa, va invit sa incercati..!

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor