autor:

burdulea maria elena

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Tocanita de miel

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
800 g carne de miel(coaste), 1 ceapa uscata(de asta toamna), 1 legatura ceapa verde, 1 legatura patrunjel verde, 50 ml ulei de palmier(nu folosesc de prea multa vreme acest ulei, dar sunt foarte multumita desigur se poate folosi si ulei obisnuit), 2 lingurite boia, piper, sare, crengute de marar pt decor.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Eu obisnuiesc sa oparesc carnea inainte de preparare. Deci: am curatat carnea provenita de la blandul animal de pielite, am oparit-o. Intrun cratit am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa curatata, spalata, taiata marunt(cea uscata), rondele mici(cea verde), am calit-o usor, am adaugat boiaua, carnea, am prajit usor carnea apoi am adaugat apa si am lasat tocanita sa fiarba la foc domol cam 1 ora. Am potrivit de sare, piper, am dres-o(ingrosat-o) cu 1 lingura da faina alba amestecata cu putina apa rece. Am turnat dresatura peste tocanita, am lasat sa dea cateva clocote, am adaugat 2 catei de usturoi zdrobiti, am stins focul si am presarat verdeata. Se opreste verdeata si se presara si in farfurie, cine adora gustul patrunjelului. Am decorat cu crengute de marar verde. Se serveste cu mamaliguta calda si salata de verdeturi(salata verde, ceapa, rosii), sau muratura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de miel cu dovleac si cartofi

Tocanita de miel cu dovleac si cartofi

Sa facem o introducere despre 2 alimente, care rar le intalnim in bucataria romaneasca. Primul este

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de miel

Tocanita de miel

Ceapa se curata si se toaca marunt apoi se caleste in doua linguri cu ulei. Se adauga pasta de ardei,

10 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

  • 2 comentarii

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    arata super ,as vrea si eu o portie ,se poate?

  • sgeta40 (Bucatar sef) , 21 aprilie 2010

    ce pofta imi este ,arata senzationa

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne de miel(coaste)
  • 1 ceapa uscata(de asta toamna)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 ml ulei de palmier(nu folosesc de prea multa vreme acest ulei
  • dar sunt foarte multumita desigur se poate folosi si ulei obisnuit)
  • 2 lingurite boia
  • piper
  • sare
  • crengute de marar pt decor.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

joly-gina (Chef de cuisine)

arata super ,as vrea si eu o portie ,se poate?

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui prajite in piure de cartofi