autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de mistret

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
1,5 kg carne (macra) mistret., 3 morcovi., 2 cepe rosii., 2-3 catei de usturoi., 1 pahar mare de vin (200 ml vin alb demisec)., 60 g unt., faina sau amidon alimentar., sare, piper proaspat macinat, foi de dafin, coriandru, menta verde.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Carnea de mistret trebuie sa fie mai frageda (din mistret mai tanar). Cu restul de unt se trag cepele si morcovii taiati felii si se pun peste carnea din cratita.


Se desface o lingura buna de faina (sau amidon alimentar) in vin, se toarna peste carne, se amesteca si se stinge cu 2 pahare mari de apa.


Se adauga usturoiul sfaramat, sare, piper si se da la cuptor la foc potrivit, cam o ora.


Se verifica daca bucatile de carne sunt bine fragezite.


Se pot servi cu orice garnitura dorim. Pofta buna!
-->
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Kabab hindi(specific arab)

Se macina carnea cu patrunjelul si 2 cepe.Aceasta compozitie se sareaza(dupa gust) si se condimenteaza:un

4 voturi    9 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui pe pat de cartofi si legume

Intr-o tava dreptunghiulara punem cartofii curatati de coaja si taiati in patru, apoi pulpele taiate

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    O delicatesa.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Când o să am o pulpă de mistreţ, aşa o să-l prepar!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    O minunatie...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne (macra) mistret.
  • 3 morcovi.
  • 2 cepe rosii.
  • 2-3 catei de usturoi.
  • 1 pahar mare de vin (200 ml vin alb demisec).
  • 60 g unt.
  • faina sau amidon alimentar.
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • foi de dafin
  • coriandru
  • menta verde.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti

Pastravul curatat si spalat il punem intr-o tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care

20 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

64 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O delicatesa.

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui marinat, la cuptor, cu salata calda de legume

Pui marinat, la cuptor, cu salata calda de legume

Intr o oala mare se pun 4 litri de apa cu sare. Din rozmarin, cimbru, patrunjel se face un buchet care se pune in apa. Se aduce apa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Porc cu 5 cinci feluri de boabe

Porc cu 5 cinci feluri de boabe

Carnea de porc spalata si curatata se taie bucati de 100 gr. (3 la portie) si pune la fiert in apa cu sare. Ceapa si morcovii curatati

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne