autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de mistret

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
1,5 kg carne (macra) mistret., 3 morcovi., 2 cepe rosii., 2-3 catei de usturoi., 1 pahar mare de vin (200 ml vin alb demisec)., 60 g unt., faina sau amidon alimentar., sare, piper proaspat macinat, foi de dafin, coriandru, menta verde.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Carnea de mistret trebuie sa fie mai frageda (din mistret mai tanar). Cu restul de unt se trag cepele si morcovii taiati felii si se pun peste carnea din cratita. Se desface o lingura buna de faina (sau amidon alimentar) in vin, se toarna peste carne, se amesteca si se stinge cu 2 pahare mari de apa. Se adauga usturoiul sfaramat, sare, piper si se da la cuptor la foc potrivit, cam o ora. Se verifica daca bucatile de carne sunt bine fragezite. Se pot servi cu orice garnitura dorim. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de mistret" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    O delicatesa.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Când o să am o pulpă de mistreţ, aşa o să-l prepar!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    O minunatie...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne (macra) mistret.
  • 3 morcovi.
  • 2 cepe rosii.
  • 2-3 catei de usturoi.
  • 1 pahar mare de vin (200 ml vin alb demisec).
  • 60 g unt.
  • faina sau amidon alimentar.
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • foi de dafin
  • coriandru
  • menta verde.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O delicatesa.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chec de carne in bacon cu oua