autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocăniţă de pasăre cu legume

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Ingrediente
o pasăre(fără piept), Eu am avut o curcă mai tânără., legume de sezon, ceapă verde, cartofi, câteva ciuperci, ulei sau unsoare, verdeaţă, piper, sare, boia, făină pentru sos

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se porţionează după dorinţă pasărea şi se frige pe toate părţile în grăsime.
Se adaugă legume bucăţi: morcovi, păstârnac, ceapă, se presară nişte sare şi se călesc puţin cu carnea.
Se adaugă apă şi se face focul mic. Se fierbe până se moaie carnea. Se adaugă cartofii bucăţi mai mari şi se mai fierbe până se moaie. Se adaugă şi boia şi piper.
Se face un sos din 1-2 linguri de faina diluata cu apa rece. Se adaugă peste carne şi se amestecă să se îngroaşe.
Se presară la servire verdeaţă(patrunjel sau mărar).
Se serveşte cu mămăliguţă caldă şi murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de pasăre cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ficatei de pui cu legume si masline ank

Ficatei de pui cu legume si masline ank

Am tocat ceapa si usturoiul marunt si le-am prajit in ulei 5 minute.Am adaugat ardeiul,morcovul,gogosarul(tocate

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

1. Dovleceii se spala bine si se taie pe lung in jumatate. 2. Cu ajutorul unei linguri se scobeste

10 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Cred ca este o bunatate . La fel pregatesc si eu tocanita singura deosebire e ca nu pun faina ,prefer sa dau pe razatoare 1-2 dovlecei (in functie de cantitatea de sos si marimea dovleceilor ),prin fierberea lor sosul se ingroasa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Buna buna de tot!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Foarte buna!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      Foarte bun mai ales servit cu un pahar de vin alb sec. Felicitari!******

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      Imi place ...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      Preparatul tau e un argument pt ce organismul uman are nevoie de mancare gatita ( ingrediente naturale, vitamine, aspect senzational si presupun aroma si gust ???, mama, mama, etc )

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • o pasăre(fără piept)
  • Eu am avut o curcă mai tânără.
  • legume de sezon
  • ceapă verde
  • cartofi
  • câteva ciuperci
  • ulei sau unsoare
  • verdeaţă
  • piper
  • sare
  • boia
  • făină pentru sos

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

83 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate . La fel pregatesc si eu tocanita singura deosebire e ca nu pun faina ,prefer sa dau pe razatoare 1-2 dovlecei (in functie de cantitatea de sos si marimea dovleceilor ),prin fierberea lor sosul se ingroasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare de varza dulce