Tocăniţă de pasăre cu legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tocăniţă de pasăre cu legume

Ingrediente

  • o pasăre(fără piept)
  • Eu am avut o curcă mai tânără.
  • legume de sezon
  • ceapă verde
  • cartofi
  • câteva ciuperci
  • ulei sau unsoare
  • verdeaţă
  • piper
  • sare
  • boia
  • făină pentru sos

Mod de preparare

Se porţionează după dorinţă pasărea şi se frige pe toate părţile în grăsime.

Se adaugă legume bucăţi: morcovi, păstârnac, ceapă, se presară nişte sare şi se călesc puţin cu carnea.

Se adaugă apă şi se face focul mic. Se fierbe până se moaie carnea. Se adaugă cartofii bucăţi mai mari şi se mai fierbe până se moaie. Se adaugă şi boia şi piper.

Se face un sos din 1-2 linguri de faina diluata cu apa rece. Se adaugă peste carne şi se amestecă să se îngroaşe.

Se presară la servire verdeaţă(patrunjel sau mărar).

Se serveşte cu mămăliguţă caldă şi murături.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor