autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocăniţă de pasăre cu legume

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Ingrediente
o pasăre(fără piept), Eu am avut o curcă mai tânără., legume de sezon, ceapă verde, cartofi, câteva ciuperci, ulei sau unsoare, verdeaţă, piper, sare, boia, făină pentru sos

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se porţionează după dorinţă pasărea şi se frige pe toate părţile în grăsime.
Se adaugă legume bucăţi: morcovi, păstârnac, ceapă, se presară nişte sare şi se călesc puţin cu carnea.
Se adaugă apă şi se face focul mic. Se fierbe până se moaie carnea. Se adaugă cartofii bucăţi mai mari şi se mai fierbe până se moaie. Se adaugă şi boia şi piper.
Se face un sos din 1-2 linguri de faina diluata cu apa rece. Se adaugă peste carne şi se amestecă să se îngroaşe.
Se presară la servire verdeaţă(patrunjel sau mărar).
Se serveşte cu mămăliguţă caldă şi murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de pasăre cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paella cu legume

Paella cu legume

Se calesc ceapa si usturoiul 2-3 min, dupa care se adauga restul legumelor taiate cubulete si se

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca

Zacusca

Se coc vinetele si se curata ( eu le-em copt in cuptor au iesit super). Se pune intr-o tigaie ceapa

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Cred ca este o bunatate . La fel pregatesc si eu tocanita singura deosebire e ca nu pun faina ,prefer sa dau pe razatoare 1-2 dovlecei (in functie de cantitatea de sos si marimea dovleceilor ),prin fierberea lor sosul se ingroasa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Buna buna de tot!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Foarte buna!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      Foarte bun mai ales servit cu un pahar de vin alb sec. Felicitari!******

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      Imi place ...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      Preparatul tau e un argument pt ce organismul uman are nevoie de mancare gatita ( ingrediente naturale, vitamine, aspect senzational si presupun aroma si gust ???, mama, mama, etc )

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • o pasăre(fără piept)
  • Eu am avut o curcă mai tânără.
  • legume de sezon
  • ceapă verde
  • cartofi
  • câteva ciuperci
  • ulei sau unsoare
  • verdeaţă
  • piper
  • sare
  • boia
  • făină pentru sos

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate . La fel pregatesc si eu tocanita singura deosebire e ca nu pun faina ,prefer sa dau pe razatoare 1-2 dovlecei (in functie de cantitatea de sos si marimea dovleceilor ),prin fierberea lor sosul se ingroasa.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciuperci pleurotus cu smantana