autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocăniţă de pasăre cu legume

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Ingrediente
o pasăre(fără piept), Eu am avut o curcă mai tânără., legume de sezon, ceapă verde, cartofi, câteva ciuperci, ulei sau unsoare, verdeaţă, piper, sare, boia, făină pentru sos

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se porţionează după dorinţă pasărea şi se frige pe toate părţile în grăsime.
Se adaugă legume bucăţi: morcovi, păstârnac, ceapă, se presară nişte sare şi se călesc puţin cu carnea.
Se adaugă apă şi se face focul mic. Se fierbe până se moaie carnea. Se adaugă cartofii bucăţi mai mari şi se mai fierbe până se moaie. Se adaugă şi boia şi piper.
Se face un sos din 1-2 linguri de faina diluata cu apa rece. Se adaugă peste carne şi se amestecă să se îngroaşe.
Se presară la servire verdeaţă(patrunjel sau mărar).
Se serveşte cu mămăliguţă caldă şi murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de pasăre cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Cred ca este o bunatate . La fel pregatesc si eu tocanita singura deosebire e ca nu pun faina ,prefer sa dau pe razatoare 1-2 dovlecei (in functie de cantitatea de sos si marimea dovleceilor ),prin fierberea lor sosul se ingroasa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Buna buna de tot!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Foarte buna!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      Foarte bun mai ales servit cu un pahar de vin alb sec. Felicitari!******

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      Imi place ...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      Preparatul tau e un argument pt ce organismul uman are nevoie de mancare gatita ( ingrediente naturale, vitamine, aspect senzational si presupun aroma si gust ???, mama, mama, etc )

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • o pasăre(fără piept)
  • Eu am avut o curcă mai tânără.
  • legume de sezon
  • ceapă verde
  • cartofi
  • câteva ciuperci
  • ulei sau unsoare
  • verdeaţă
  • piper
  • sare
  • boia
  • făină pentru sos

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate . La fel pregatesc si eu tocanita singura deosebire e ca nu pun faina ,prefer sa dau pe razatoare 1-2 dovlecei (in functie de cantitatea de sos si marimea dovleceilor ),prin fierberea lor sosul se ingroasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Soté de legume