autor:

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de pipote cu ceapa

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Ingrediente
1 kg pipote proaspete de pui, 4-5 cepe mari, 200 gr rosii in suc propriu, 1 canita pasta de rosii de casa, sare, piper, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lingurita marar uscat, 3 linguri ulei, 3 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Pipotele le punem intr-un vas cu apa rece si le lasam sa stea acolo vreo 20 de minute, apoi schimbam apa si le mai lasam 20 de minute.
Le spalam bine si le punem la scurs intr-o sita.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam potrivit de mare.
Rosiile le scoatem din cutie si le taiem cubulete.
Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam pipotele scurse si le inabusim cam 5 minute.
Le acoperim bine cu apa, condimentam cu sare, piper si boiaua dulce.
Punem un capac si le lasam sa fiarba (daca pe parcurs mai este nevoie de apa mai adaugati dar sa fie calda).
Cand sunt patrunse pe jumatate adaugam ceapa tocata, lasam sa treaca 15 minute si punem rosiile.
Le fierbem la foc potrivit, iar cand sunt bine patrunse punem pasta de rosii de casa si mararul uscat.
Mai dam cateva clocote, scadam pana obtinem consistenta dorita apoi tragem tocanita de pe foc.
Curatam usturoiul, il pisam, il turnam peste mancare, invartim putin apoi o tinem 10 minute acoperita.
Se serveste calda si cu mamaliguta!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 4 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2017

    Multumesc mult pentru aprecieri!

  • Doina , 15 septembrie 2017

    Maine gata o prepar...

  • Anca Stanciuc , 31 august 2013

    foarte buna.

    • Hritcu Simona , 31 august 2013

      FOARTE BUNAAAAAAA.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pipote proaspete de pui
  • 4-5 cepe mari
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 1 canita pasta de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita marar uscat
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult pentru aprecieri!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Curcan cu ciuperci si hrean