Pipotele le punem intr-un vas cu apa rece si le lasam sa stea acolo vreo 20 de minute, apoi schimbam apa si le mai lasam 20 de minute.
Le spalam bine si le punem la scurs intr-o sita.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam potrivit de mare.
Rosiile le scoatem din cutie si le taiem cubulete.
Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam pipotele scurse si le inabusim cam 5 minute.
Le acoperim bine cu apa, condimentam cu sare, piper si boiaua dulce.
Punem un capac si le lasam sa fiarba (daca pe parcurs mai este nevoie de apa mai adaugati dar sa fie calda).
Cand sunt patrunse pe jumatate adaugam ceapa tocata, lasam sa treaca 15 minute si punem rosiile.
Le fierbem la foc potrivit, iar cand sunt bine patrunse punem pasta de rosii de casa si mararul uscat.
Mai dam cateva clocote, scadam pana obtinem consistenta dorita apoi tragem tocanita de pe foc.
Curatam usturoiul, il pisam, il turnam peste mancare, invartim putin apoi o tinem 10 minute acoperita.
Se serveste calda si cu mamaliguta!
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii