Pipotele se curata, se spala si se pun in apa rece cu otet pentru 1 1/2 ora, dupa care se freaca cu mina pentru a se curata si mai bine. Se spala de citeva ori in apa rece si se lasa apoi sa stea iarasi in apa rece (se poate pune iarasi otet) pentru 1 ora. Dupa o ora se spala bine daca am pus iarasi otet.
Se prepara ca si tocanita. Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosie se curata de pielita,se taie, ardeiul se taie in straifuri.
Se prajeste ceapa si usturoiul se adauga ardeiul, rosia taiata, pipotele.
Se lasa sa fiarba pe foc mic 1 ora si se adauga 2 linguri pasta de rosii si un pic de paprika, sare, piper dupa gust.
Se pune intr-un vas care se poate pune la cuptor se acopera vasul cu hirtie de aluminium si se lasa 45 minute pe temperatura de 140 grade sau pozitia 4 .
Se poate servi cu cartofi piure, cartofi natur, paste.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii