Tocanita de porc cu cartofi si mazare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de porc cu cartofi si mazare

Ingrediente

  • 700 gr pulpa de porc dezosata
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 cutie mica mazare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat

Mod de preparare

Spalam pulpa de porc, o tamponam cu un servet de bucatarie apoi o taiem bucati potrivite.

Cartofii ii curatam si ii taiem in sferturi, ceapa o curatam si o tocam marunt.

Rosiile le facem cubulete, iar morcovul il curatam si il taiem rondele.

Intr-o cratita incingem uleiul, punem bucatile de carne si le rumenim usor pe toate partile.

Adaugam 2-3 cani de apa, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Dupa vreo 15 minute punem morcovul, ceapa si cand carnea este fiarta mai bine de jumatate dam drumul cartofilor si rosiilor.

Scurgem mazarea de zeama, o clatim si cu 10-15 minute inainte sa inchidem aragazul ii dam drumul in oala.

Amestecam bine, dam gust cu sare si piper (daca mai este nevoie mai adaugati apa, dar fierbinte).

Spre final incorporam pasta de rosii, cimbrul uscat si catelul de usturoi taiat felii.

Mai dam doua- trei clocote si tragem tocanita de pe foc.

O lasam 10 minute acoperita, apoi poate fi servita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi