autor:

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de porc cu cartofi si mazare

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
700 gr pulpa de porc dezosata, 4 cartofi potriviti, 1 cutie mica mazare, 2 cepe, 1 morcov, 200 gr rosii decojite, 1 lingura pasta de tomate, 2-3 linguri ulei, 1 catel de usturoi, sare, piper, 1 lingurita cimbru uscat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam pulpa de porc, o tamponam cu un servet de bucatarie apoi o taiem bucati potrivite.
Cartofii ii curatam si ii taiem in sferturi, ceapa o curatam si o tocam marunt.
Rosiile le facem cubulete, iar morcovul il curatam si il taiem rondele.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem bucatile de carne si le rumenim usor pe toate partile.
Adaugam 2-3 cani de apa, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Dupa vreo 15 minute punem morcovul, ceapa si cand carnea este fiarta mai bine de jumatate dam drumul cartofilor si rosiilor.
Scurgem mazarea de zeama, o clatim si cu 10-15 minute inainte sa inchidem aragazul ii dam drumul in oala.
Amestecam bine, dam gust cu sare si piper (daca mai este nevoie mai adaugati apa, dar fierbinte).
Spre final incorporam pasta de rosii, cimbrul uscat si catelul de usturoi taiat felii.
Mai dam doua- trei clocote si tragem tocanita de pe foc.
O lasam 10 minute acoperita, apoi poate fi servita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu cartofi si mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 700 gr pulpa de porc dezosata
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 cutie mica mazare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Sarmale