autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de praz

Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
praz, pipote, ulei de masline, masline, iaurt sau smantana, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se taie prazul rondele cam de 5 mm si se dinstuie putin in ulei de masline. Separat se fierb pipotele (se poate face ciorba cu zeama in care au fiert). Fierte eu le tai in patru, sa nu fie nici prea mari nici prea mici, dupa plac; apoi se pun peste prazul dinstuit, se amesteca si se mai pune apa, si se mai lasa putin sa fiarba (10 min.). Intre timp se taie maslinele, felii de pe sambure (petits jullien- asa le spun eu), se pun in tocanita, se mai lasa circa 5 min. dupa care se pune iaurtul sau smantana si se stinge focul. Cand se serveste, cu garnitura sau doar cu mamaliguta, se mai poate pune smantana.
Este usor de preparat si delicios.
In loc de pipote se pot pune ficatei de pui (ficateii se fierb immpreuna cu prazul dinstuit)sau ciuperci...
Se taie prazul rondele cam de 5 mm si se dinstuie putin in ulei de masline. Separat se fierb pipotele (se poate face ciorba cu zeama in care au fiert)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de praz" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de porc cu praz si maslie

Tocanita de porc cu praz si maslie

O tocanita delicioasa de iarna. Infierbantam uleiul intr-o cratita si punem la prajit carnea

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de legume la cuptor cu orez

Mancare de legume la cuptor cu orez

Legumele congelate le lasam la decongelat. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam

7 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • praz
  • pipote
  • ulei de masline
  • masline
  • iaurt sau smantana
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona-Gabriela Paun
Barcute umplute

Barcute umplute

Dovleceii se curata si se taie in doua sau in patru, pe lungime (barcute).Miezul se toaca marunt

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
FLOAREA-SOARELUI

FLOAREA-SOARELUI

Se imparte muschiul file in trei bucati. Fiecare bucata se despica si se bate - de grosimea unui

8 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive
Cugle Rafaelo

Cugle Rafaelo

Se faramiteaza foile de napolitana, se pune laptele praf, zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza,

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa

Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa

Pregatim dovleceii. Eu am avut dovleceii la congelator rasi si doar i-am pus la scurs. Incingem o tigaie cu putin ulei si punem carnea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Musaca

Musaca

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se fac piure. Intre

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne