autor:

irina morari

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de pui cu galuste de faina si gris

Autor: irina morari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: irina morari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
pentru tocanita: 1 pui, 2 cepe, cativa catei de usturoi, boia, piper, sare, 2 cani lapte, 2 ling faina, 2-3 ling faina., , Pentru galuste: 2 oua, 400 gr faina, 3-4 ling faina, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Pentru tocanita cureti cepele, le toci marunt si se calesc in ulei cu o parte din usturoiul tocat.
Speli si portionezi puiul, il adaugi in cratita, presari boia, sare, piper dupa gust si apa cat sa le acopere si le lasi sa fiarba la foc mic.

Separat se face un rantas din usturoiul ramas, faina, laptele si smantana si cand carnea este fiarta se adauga si acest sos. Mai lasam sa fiarba 5-6 min.

Pentru galuste: amesteci ouale cu faina si grisul, pui si praful de sare cat sa-ti iasa o pasta potrivit de groasa. Cand apa clocoteste dai drumul galustelor si le lasi sa fiarba 5 min. Dupa ce au fiert se trec prin apa rece, se scurg si se adauga la sosul cu carne. Presaram marar. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu galuste de faina si gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu

  • Simona Scumpica , 29 martie 2014

    ffffff buna

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • pentru tocanita: 1 pui
  • 2 cepe
  • cativa catei de usturoi
  • boia
  • piper
  • sare
  • 2 cani lapte
  • 2 ling faina
  • 2-3 ling faina.
  • Pentru galuste: 2 oua
  • 400 gr faina
  • 3-4 ling faina
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de irina morari
Pastida (placinta cu ciuperci)

Pastida (placinta cu ciuperci)

Ceapa taiata solzisori o calim impreuna cu ciupercile tocate nu foarte marunt si mazarea cu morcovi.

5 voturi    5 comentarii
40 min
Aperitive
Aripioare crocante

Aripioare crocante

Facem o marinata. Batem ouale cu sarea si piperul, adaugam praful de chilli sau sosul,laptele si

1 vot    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Spaghete chinezesti

Spaghete chinezesti

Legumele sunt feliate foarte subtire. Intr-o tigaie mai intinsa, cu putin ulei calim legumele la

5 voturi    2 comentarii
50h
Aperitive
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui in aspic