autor:

irina morari

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de pui cu galuste de faina si gris

Autor: irina morari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: irina morari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
pentru tocanita: 1 pui, 2 cepe, cativa catei de usturoi, boia, piper, sare, 2 cani lapte, 2 ling faina, 2-3 ling faina., , Pentru galuste: 2 oua, 400 gr faina, 3-4 ling faina, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Pentru tocanita cureti cepele, le toci marunt si se calesc in ulei cu o parte din usturoiul tocat.
Speli si portionezi puiul, il adaugi in cratita, presari boia, sare, piper dupa gust si apa cat sa le acopere si le lasi sa fiarba la foc mic.

Separat se face un rantas din usturoiul ramas, faina, laptele si smantana si cand carnea este fiarta se adauga si acest sos. Mai lasam sa fiarba 5-6 min.

Pentru galuste: amesteci ouale cu faina si grisul, pui si praful de sare cat sa-ti iasa o pasta potrivit de groasa. Cand apa clocoteste dai drumul galustelor si le lasi sa fiarba 5 min. Dupa ce au fiert se trec prin apa rece, se scurg si se adauga la sosul cu carne. Presaram marar. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu galuste de faina si gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui crocante

Pulpe de pui crocante

Pulpele se fierb in apa cu sare cca 20-30 de minute, apoi se scot ca sa se raceasca (supa obtinuta

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Creier pane

Creier pane

Las creierul in apa o ora sa se curete de sange, apoi il fierb 5 minute cu sare, foaie de dafin si

13 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona Scumpica , 29 martie 2014

    ffffff buna

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de irina morari
Pastida (placinta cu ciuperci)

Pastida (placinta cu ciuperci)

Ceapa taiata solzisori o calim impreuna cu ciupercile tocate nu foarte marunt si mazarea cu morcovi.

5 voturi    5 comentarii
40 min
Aperitive
Aripioare crocante

Aripioare crocante

Facem o marinata. Batem ouale cu sarea si piperul, adaugam praful de chilli sau sosul,laptele si

1 vot    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Spaghete chinezesti

Spaghete chinezesti

Legumele sunt feliate foarte subtire. Intr-o tigaie mai intinsa, cu putin ulei calim legumele la

5 voturi    2 comentarii
50h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Confit de canard