autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de pui cu sos de oregano.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 august 2009

Ingrediente
1 kg piept de pui dezosat., 1 fir de praz., 1 ardei gras portocaliu sau verde., 2 rosii., 5 linguri ulei de masline extravirgin., 2-3 fire de patrunjel verde., 300 gr malai grisat., 50 gr cascaval ras., 1 lingurita oregano., 1 lingurita de amidon alimentar., sare,piper proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui si se taie bucatele,pe care apoi le prajim in 5 linguri de ulei de masline extravirgin, turnand si putina apa, ca sa nu se prinda de cratita.Intre timp curatam prazul,ardeiul gras,rosiile le decojim cu un cutit,le tocam marunt(eu rosiile le tai in patru)prazul cubulete si ardeiul julien.Le adaugam in cratita in care fierbe deja pieptul de pui,adaugam si o lingurita de oregano, si o lingurita amidon(amidonul trebuie bine dizolvat), putina sare si o cana de apa,acoperim vasul si il dam la foc molcom in cuptor, pentru 15 minute.Am uitat sa spun eu dupa ce fierb deasupra tocanita o mut intr-un vas de yenna.Scoatem vasul yenna,presaram cascavalul si mai introducem vasul in cuptor pentru inca 5 minute.Separat facem si un bot de mamaliguta si pregatim si putin mujdei de usturoi.Aceasta tocanita o servim cu patrunjel tocat fin cu o mamaliguta calda peste care turnam si putin mujdei de usturoi. Cine doreste poate sa faca o garnitura de cartofi natur sau prajiti,dar merge si cu un orez basmati,peste care adaugam si sos din tocanita,este o mancare super-gustoasa,alaturi de un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu sos de oregano." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • burdulea maria elena , 09 august 2009

    Buna, buna reteta!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Asa tocanita buna mi-a facut deja foame.Interesant final cu cascavalul ras pe desupra.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat.
  • 1 fir de praz.
  • 1 ardei gras portocaliu sau verde.
  • 2 rosii.
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin.
  • 2-3 fire de patrunjel verde.
  • 300 gr malai grisat.
  • 50 gr cascaval ras.
  • 1 lingurita oregano.
  • 1 lingurita de amidon alimentar.
  • sare,piper proaspat macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

burdulea maria elena

Buna, buna reteta!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Fasole cu costita si orez alb(Feijoada de Entercosto)