Se spala pieptul de pui si se taie bucatele,pe care apoi le prajim in 5 linguri de ulei de masline extravirgin, turnand si putina apa, ca sa nu se prinda de cratita.Intre timp curatam prazul,ardeiul gras,rosiile le decojim cu un cutit,le tocam marunt(eu rosiile le tai in patru)prazul cubulete si ardeiul julien.Le adaugam in cratita in care fierbe deja pieptul de pui,adaugam si o lingurita de oregano, si o lingurita amidon(amidonul trebuie bine dizolvat), putina sare si o cana de apa,acoperim vasul si il dam la foc molcom in cuptor, pentru 15 minute.Am uitat sa spun eu dupa ce fierb deasupra tocanita o mut intr-un vas de yenna.Scoatem vasul yenna,presaram cascavalul si mai introducem vasul in cuptor pentru inca 5 minute.Separat facem si un bot de mamaliguta si pregatim si putin mujdei de usturoi.Aceasta tocanita o servim cu patrunjel tocat fin cu o mamaliguta calda peste care turnam si putin mujdei de usturoi. Cine doreste poate sa faca o garnitura de cartofi natur sau prajiti,dar merge si cu un orez basmati,peste care adaugam si sos din tocanita,este o mancare super-gustoasa,alaturi de un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii