Intii spalam bucatile de pasare -eu le jumulesc de pielita ptr ca e prea grasa.
Carnea o dau in putina faina si prajesc intr-o tigaie grea in care am incalzit 2 linguri de ulei de masline.
Le prajesc putin pe toate partile.In aceiasi tigaie dupa ce-am scos carnea putin prajita adaug inca 2 linguri de ulei de masline si prajesc ceapa si adaug si usturoiul las putin sa se rumeneasca si adaug din nou carnea iar deasupra pun ardeiul taiat in felii subtiri,si deasemeni rosiile curatate de coaja si taiate felii sau se pot folosi rosii din conserve .Lasam ca totul sa se prajeasca putin si adaugam paharul de vin si lasam pina clocoteste adaugam 1/2 pahar de apa si lasam din nou pina fierbe,facem focul mic si lasam sa fiarba 15-20 de minute dupa care adaugam maslinele si da-m ptr 10 minute la cuptor sa se rumeneasca si stingem cuptorul.Se serveste cu orez fiert sau cu mamaliguta calda.
Este o tocanita usoara si este gustoasa caci maslinele negre ii dau un gust aparte.
Vreau sa mentionez ca maslinele eu le tin putin in apa calduta inainte de le adaug la tocanita.In fierbere cind adaug rosiile adaug si condimentele mai putin sarea pe care o adaug la nevoie dupa ce am pus maslinele.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii