Tocanita de pui deosebita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de pui deosebita

Ingrediente

  • ptr 6 portii
  • 3sferturi 3pulpe
  • 2ardei rosii
  • 4rosii
  • 1ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1pahar de vin rosu
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 20 masline negre fara samburi
  • sare,piper,putina paprica iute
  • coriandu,cimbru

Mod de preparare

Intii spalam bucatile de pasare -eu le jumulesc de pielita ptr ca e prea grasa.

Carnea o dau in putina faina si prajesc intr-o tigaie grea in care am incalzit 2 linguri de ulei de masline.

Le prajesc putin pe toate partile.In aceiasi tigaie dupa ce-am scos carnea putin prajita adaug inca 2 linguri de ulei de masline si prajesc ceapa si adaug si usturoiul las putin sa se rumeneasca si adaug din nou carnea iar deasupra pun ardeiul taiat in felii subtiri,si deasemeni rosiile curatate de coaja si taiate felii sau se pot folosi rosii din conserve .Lasam ca totul sa se prajeasca putin si adaugam paharul de vin si lasam pina clocoteste adaugam 1/2 pahar de apa si lasam din nou pina fierbe,facem focul mic si lasam sa fiarba 15-20 de minute dupa care adaugam maslinele si da-m ptr 10 minute la cuptor sa se rumeneasca si stingem cuptorul.Se serveste cu orez fiert sau cu mamaliguta calda.

Este o tocanita usoara si este gustoasa caci maslinele negre ii dau un gust aparte.

Vreau sa mentionez ca maslinele eu le tin putin in apa calduta inainte de le adaug la tocanita.In fierbere cind adaug rosiile adaug si condimentele mai putin sarea pe care o adaug la nevoie dupa ce am pus maslinele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor