autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de pui deosebita

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2010

Ingrediente
ptr 6 portii, 3sferturi 3pulpe, 2ardei rosii, 4rosii, 1ceapa mare, 3-4 catei de usturoi, 1pahar de vin rosu, 3-4 linguri ulei de masline, 20 masline negre fara samburi, sare, paprica iute, coriandu,cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Intii spalam bucatile de pasare -eu le jumulesc de pielita ptr ca e prea grasa.
Carnea o dau in putina faina si prajesc intr-o tigaie grea in care am incalzit 2 linguri de ulei de masline.
Le prajesc putin pe toate partile.In aceiasi tigaie dupa ce-am scos carnea putin prajita adaug inca 2 linguri de ulei de masline si prajesc ceapa si adaug si usturoiul las putin sa se rumeneasca si adaug din nou carnea iar deasupra pun ardeiul taiat in felii subtiri,si deasemeni rosiile curatate de coaja si taiate felii sau se pot folosi rosii din conserve .Lasam ca totul sa se prajeasca putin si adaugam paharul de vin si lasam pina clocoteste adaugam 1/2 pahar de apa si lasam din nou pina fierbe,facem focul mic si lasam sa fiarba 15-20 de minute dupa care adaugam maslinele si da-m ptr 10 minute la cuptor sa se rumeneasca si stingem cuptorul.Se serveste cu orez fiert sau cu mamaliguta calda.
Este o tocanita usoara si este gustoasa caci maslinele negre ii dau un gust aparte.
Vreau sa mentionez ca maslinele eu le tin putin in apa calduta inainte de le adaug la tocanita.In fierbere cind adaug rosiile adaug si condimentele mai putin sarea pe care o adaug la nevoie dupa ce am pus maslinele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui deosebita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Porc Tailandez Cu Mangetout si Caju

Porc Tailandez Cu Mangetout si Caju

Taiati muschiul de porc in fasii subtiri. Amestecati sosul de soia, zagarul brun sosul de peste

1 vot    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Se căleşte o ceapă tăiată cubuleţe în puţin ulei împreună cu condimentele de mai sus. Apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

    Este deosebita si merita incercata.Arata foarte bine.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • ptr 6 portii
  • 3sferturi 3pulpe
  • 2ardei rosii
  • 4rosii
  • 1ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1pahar de vin rosu
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 20 masline negre fara samburi
  • sare, paprica iute
  • coriandu,cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
mac myra

mac myra (Chef de cuisine)

Este deosebita si merita incercata.Arata foarte bine.Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Chiftea umpluta cu oua