autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de spanac

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg frunze de spanac proaspete, 2 rosii, 2 cepe, 7-8 catei usturoi (usturoi granulat), 1 lingurita boia dulce, 1 sfert lingurita boia iute, 1 lingura ketchup de rosii si ardei rosii, 4 linguri ulei, 2 linguri faina, 100 ml lapte, 1 legatura patrunjel (2 lingurite patrunjel uscat), sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

17 voturi

Mod de preparare

Spalati spanacul in mai multe ape si puneti-l la fiert in 2 litri de apa clocotita cu putina sare (isi va pastra culoarea mai vie). Lasati 5-10 minute la foc mic, apoi strecurati-l. Intre timp decojiti rosiile, tocati-le marunt si puneti-le la calit intr-o cratita cu 3 linguri de ulei si cepele tocate marunt. Adaugati ketchup, boiaua si spanacul oparit si tocat. Adaugati 200 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac, 10-15 minute.
Curatati usturoiul, tocati-l marunt si puneti-l la calit intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei. Nu il prajiti, il tineti doar putin pe foc, 2-3 minute, pana i se va intesifica mirosul si aroma, apoi adaugati-l in oala cu tocanita cu tot cu uleiul din tigaie.
Amestecati bine cu un tel micut faina cu laptele si adaugati-o in mancare, amestecand continuu cu lingura de lemn pana se leaga.
Mai lasati sa dea doua-trei clocote, apoi adaugati patrunjelul tocat. Dregeti gustul de sare si piper.
Tocanita este foarte buna ca atare sau ca garnitura langa oua ochiuri, carnati prajiti sau la gratar, etc. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure

Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure

Astfel ca incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
Risotto cu morcovi şi curry

Risotto cu morcovi şi curry

1.Într-o cratiţă se pun 2-3 linguri de unt, în care vom căli puţin ceapă şi usturoiul. Se

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    O bunatate !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Doina vad ca azi mai multe fete am facut spanac. Interesanta ideea ta...nu am facut asa spanacul pina acum dar sa sti ca am sa incerc si asa....

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Foarte apetisant! Cred ca este super bun!

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1 kg frunze de spanac proaspete
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 7-8 catei usturoi (usturoi granulat)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 sfert lingurita boia iute
  • 1 lingura ketchup de rosii si ardei rosii
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • 1 legatura patrunjel (2 lingurite patrunjel uscat)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Piure de napi, cartofi si morcovi