Tocanita de spanac

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de spanac

Ingrediente

  • 1 kg frunze de spanac proaspete
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 7-8 catei usturoi (usturoi granulat)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 sfert lingurita boia iute
  • 1 lingura ketchup de rosii si ardei rosii
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • 1 legatura patrunjel (2 lingurite patrunjel uscat)
  • sare, piper

Mod de preparare

Spalati spanacul in mai multe ape si puneti-l la fiert in 2 litri de apa clocotita cu putina sare (isi va pastra culoarea mai vie). Lasati 5-10 minute la foc mic, apoi strecurati-l. Intre timp decojiti rosiile, tocati-le marunt si puneti-le la calit intr-o cratita cu 3 linguri de ulei si cepele tocate marunt. Adaugati ketchup, boiaua si spanacul oparit si tocat. Adaugati 200 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac, 10-15 minute.

Curatati usturoiul, tocati-l marunt si puneti-l la calit intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei. Nu il prajiti, il tineti doar putin pe foc, 2-3 minute, pana i se va intesifica mirosul si aroma, apoi adaugati-l in oala cu tocanita cu tot cu uleiul din tigaie.

Amestecati bine cu un tel micut faina cu laptele si adaugati-o in mancare, amestecand continuu cu lingura de lemn pana se leaga.

Mai lasati sa dea doua-trei clocote, apoi adaugati patrunjelul tocat. Dregeti gustul de sare si piper.

Tocanita este foarte buna ca atare sau ca garnitura langa oua ochiuri, carnati prajiti sau la gratar, etc. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise