autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de vinete

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
ulei de masline, 2 vinete mari, taiate bucati, o lingura cu varf de oregano uscat, sare marinata si piper negru prospat macinat, o ceapa rosie mica, curatata si tocata marunt, 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri, o legatura mica de patrunjel prospat, de la care ati ales frunzele si ati tocat marunt tulpinele, 2 linguri capere sarate, spalate, inmuiate si scurse, o mana de masline verzi, curatate de samburi, 2-3 linguri otet cu ierburi aromate, de cea mai buna calitate, 5 rosii mari, bine coapte, taiate bucati mai mari, optional: 2 linguri migdale curatate si prajite usor

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Luati o cratita mare, turnati in ea câteva linguri de ulei de masline si puneti-o pe foc. Adaugati bucatile de vinete si oregano, condimentati cu putina sare si amestecati pentru ca vinetele sa fie acoperite uniform cu ulei. Prajiti-le la foc mic circa 4-5 minute, scuturând cratita din când in când. ( in functie de marimea acesteia, poate fi nevoie sa prajiti vinetele în transe.) Dupa ce vinetele s-au rumenit usor pe ambele parti, adaugati ceapa, usturoiul si tulpinile de patrunjel si mai prajiti totul câteva minute. Daca amestecul vi se pare prea uscat, mai puteti adauga putin ulei. Adaugati caperele scurse si maslinele, precum si otetul cu ierburi aromate. Când tot otetul s-a evaporat, adaugati rosii le si fierbeti la foc mic circa 15 minute sau pâna când acestea s-au inmuiat. Stropiti cu putin ulei de masline si serviti mâncarea
presarata cu frunzele de patrunjel tocate si, daca doriti, cu migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de vinete cu ardei copti

Tocanita de vinete cu ardei copti

Curatam ceapa si o spalam, apoi o taiem julien.Taiem ardeii copti in fasii nu foarte inguste. Vinetele

23 voturi    9 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Tocanita cu vinete

Tocanita cu vinete

Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam 20 de minute ,dupa

26 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 2 vinete mari
  • taiate bucati
  • o lingura cu varf de oregano uscat
  • sare marinata si piper negru prospat macinat
  • o ceapa rosie mica
  • curatata si tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • curatati si taiati felii subtiri
  • o legatura mica de patrunjel prospat
  • de la care ati ales frunzele si ati tocat marunt tulpinele
  • 2 linguri capere sarate
  • spalate
  • inmuiate si scurse
  • o mana de masline verzi
  • curatate de samburi
  • 2-3 linguri otet cu ierburi aromate
  • de cea mai buna calitate
  • 5 rosii mari
  • bine coapte
  • taiate bucati mai mari
  • optional: 2 linguri migdale curatate si prajite usor

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Legume crocante