autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

TOCANITA DE VITEL

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Ingrediente
1 kg carne vitel, 1 lingura untura(sau o cescuta de ulei), 1 lingurita de faina, 1 paharel de vin, 2-3 cesti zeama de carne(sau apa cu vegeta), 3 linguri bulion, 2 catei usturoi, vegeta, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea, spalata, taiata cubulete potrivite, se prajeste in untura sau ulei, se adauga ceapa taiata marunt si lingurita cu faina. Prajim amestecand pana se aureste faina, turnam vinul si zeama de carne, apoi bulionul si usturoiul dat prin presa. Potrivim de sare, piper, putina vegeta. Se da la cuptor cu capac sau cu folie de aluminiu. Se lasa pana se face carnea si rezulta un sos de tocanita. Optional se poate presara patrunjel verde tocat. Se serveste cu cartofi natur sau pireu si muratura de castraveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA DE VITEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de ceapa cu rasol de vitel,ceapa si rosii

Tocanita de ceapa cu rasol de vitel,ceapa si rosii

Bucatile de rasol si legumele (morcov, telina, ceapa) se spala si se aseaza in oala , impreuna cu

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Spalam si curatam ficatul de pielite. Il taiem bucatele pe care le punem in lapte. Curatam si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 17 septembrie 2009

    Silvia, stiu ca se poate ingrosa si altfel, dar atunci e alta reteta.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    O bunatate,felicitari.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Foarte buna,la fel de bine poti folosii amidonul de porumb la ingrosat,sau faina de orez.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 09 septembrie 2009

      Alina, eu nu mai gatesc cu rantas de vreo 20 de ani,desi e specfic Ardealului si zonei in care stau, dar aceasta tocanita o fac rar si atunci pun acea lingurita de faina.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Lenuta, renunta la rantas. Daca este necesar sa ingrosi sosul, pune faina amestecata cu putina apa rece. Este mai sanatos si la fel de bun !Garantez !Eu ingros un sos cu putin piure de cartofi, sau cu 1-2 linguri de fulgi de cartofi. Incearca si tu .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne vitel
  • 1 lingura untura(sau o cescuta de ulei)
  • 1 lingurita de faina
  • 1 paharel de vin
  • 2-3 cesti zeama de carne(sau apa cu vegeta)
  • 3 linguri bulion
  • 2 catei usturoi
  • vegeta
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena

Silvia, stiu ca se poate ingrosa si altfel, dar atunci e alta reteta.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Papricas de pui