autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

TOCANITA DE VITEL

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Ingrediente
1 kg carne vitel, 1 lingura untura(sau o cescuta de ulei), 1 lingurita de faina, 1 paharel de vin, 2-3 cesti zeama de carne(sau apa cu vegeta), 3 linguri bulion, 2 catei usturoi, vegeta, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea, spalata, taiata cubulete potrivite, se prajeste in untura sau ulei, se adauga ceapa taiata marunt si lingurita cu faina. Prajim amestecand pana se aureste faina, turnam vinul si zeama de carne, apoi bulionul si usturoiul dat prin presa. Potrivim de sare, piper, putina vegeta. Se da la cuptor cu capac sau cu folie de aluminiu. Se lasa pana se face carnea si rezulta un sos de tocanita. Optional se poate presara patrunjel verde tocat. Se serveste cu cartofi natur sau pireu si muratura de castraveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA DE VITEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de vitel

Tocanita de vitel

Puneti carnea la fiert in apa cu sare, luati spuma, fierbeti carnea cam 30 minute, scoateti-o sa

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de ceapa cu rasol de vitel,ceapa si rosii

Tocanita de ceapa cu rasol de vitel,ceapa si rosii

Bucatile de rasol si legumele (morcov, telina, ceapa) se spala si se aseaza in oala , impreuna cu

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • burdulea maria elena , 17 septembrie 2009

    Silvia, stiu ca se poate ingrosa si altfel, dar atunci e alta reteta.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    O bunatate,felicitari.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Foarte buna,la fel de bine poti folosii amidonul de porumb la ingrosat,sau faina de orez.

    • burdulea maria elena , 09 septembrie 2009

      Alina, eu nu mai gatesc cu rantas de vreo 20 de ani,desi e specfic Ardealului si zonei in care stau, dar aceasta tocanita o fac rar si atunci pun acea lingurita de faina.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Lenuta, renunta la rantas. Daca este necesar sa ingrosi sosul, pune faina amestecata cu putina apa rece. Este mai sanatos si la fel de bun !Garantez !Eu ingros un sos cu putin piure de cartofi, sau cu 1-2 linguri de fulgi de cartofi. Incearca si tu .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne vitel
  • 1 lingura untura(sau o cescuta de ulei)
  • 1 lingurita de faina
  • 1 paharel de vin
  • 2-3 cesti zeama de carne(sau apa cu vegeta)
  • 3 linguri bulion
  • 2 catei usturoi
  • vegeta
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena

Silvia, stiu ca se poate ingrosa si altfel, dar atunci e alta reteta.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Tocanita cu carne de porc si paste