Reteta postata pe: 07 septembrie 2009
Ingrediente
1 kg carne vitel, 1 lingura untura(sau o cescuta de ulei), 1 lingurita de faina, 1 paharel de vin, 2-3 cesti zeama de carne(sau apa cu vegeta), 3 linguri bulion, 2 catei usturoi, vegeta, sare, piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Carnea, spalata, taiata cubulete potrivite, se prajeste in untura sau ulei, se adauga ceapa taiata marunt si lingurita cu faina. Prajim amestecand pana se aureste faina, turnam vinul si zeama de carne, apoi bulionul si usturoiul dat prin presa. Potrivim de sare, piper, putina vegeta. Se da la cuptor cu capac sau cu folie de aluminiu. Se lasa pana se face carnea si rezulta un sos de tocanita. Optional se poate presara patrunjel verde tocat. Se serveste cu cartofi natur sau pireu si muratura de castraveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA DE VITEL" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Puneti carnea la fiert in apa cu sare, luati spuma, fierbeti carnea cam 30 minute, scoateti-o sa
5 voturi
6 comentarii
1h 30 min
Bucatile de rasol si legumele (morcov, telina, ceapa) se spala si se aseaza in oala , impreuna cu
1 vot
2 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena , 09 septembrie 2009
Alina, eu nu mai gatesc cu rantas de vreo 20 de ani,desi e specfic Ardealului si zonei in care stau, dar aceasta tocanita o fac rar si atunci pun acea lingurita de faina.
Alina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009
Lenuta, renunta la rantas. Daca este necesar sa ingrosi sosul, pune faina amestecata cu putina apa rece. Este mai sanatos si la fel de bun !Garantez !Eu ingros un sos cu putin piure de cartofi, sau cu 1-2 linguri de fulgi de cartofi. Incearca si tu .