autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de vitel.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 august 2009

Ingrediente
1 kg gulas de vitel(bucatele de vitel)., 1 lingura amidon alimentar., 100 gr vin rosu., 1 cana de vin rosu(pentru macerat sau fezandat carnea)., 1 lingura sos soia., piper boabe., 2 foi de dafin., 1 cartof fiert(optional)., 2 linguri de pasta de tomate., sare piper proaspat macinat., o lingura de patrunjel verde tocat fin.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se lasa intr-o forma de yenna carnea la macerat cu o cana de vin rosu,o lingura de sos soia,sare piper boabe si o frunza de dafin.Toate aceste ingrediente se lasa cel putin 8 ore la macerat(fezandat),inainte de a o pregati.
A doua zi spalam carnea de acel sos in care a stat si o punem intr-o tava de yenna la cuptor cu:100 gr vin rosu,sare,piper boabe,o frunza de dafin.Carnea trebuie sa fie facuta la foc mic cel putin 2 ore, pana se patrunde.Daca carnea este frageda,poate sa stea mai putin,dar o verificam daca este fiarta.Forma de yenna trebuie sa fie acoperita,daca nu are capac o acoperim cu o folie de aluminiu.Cine nu doreste sa faca sosul cu amidon alimentar,poate sa inlocuiasca cu un cartof fiert si pasat,care ingroasa sosul.Eu personal folosesc 1 lingura de amidon alimentar, care il amestec bine cu 2 linguri de pasta de bulion si il pun cu 10 minute inainte sa opresc focul la cuptor.Se serveste cu patrunjel tocat fin pe deasupra.Acest fel de mancare l-am mai facut de cateva ori pana acum, dar l-au servit o parte din fete,la marea intalneala de la Alba-Iulia.Cum am ajuns acasa am si facut dupa reteta celor de la Alba-Iulia. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de vitel ca la mama acasa

Tocanita de vitel ca la mama acasa

Si sa trecem la treaba: Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un

23 voturi    4 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de vitel cu piure de cartofi

Tocanita de vitel cu piure de cartofi

Tocanita se face astfel: -se curata legumele,se spala,apoi se pune intr-o cratita putin ulei se

15 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2017

    carnea de vitel este deosebit de buna.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Felicitari !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Sincer,cred ca este mult mai buna ca cea de la Alba.Aia avea prea multa faina dupa gustul meu,si nici vin nu avea.Spun asta deoarece eu am mancat acolo.Vreau si eu o portie de la tine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg gulas de vitel(bucatele de vitel).
  • 1 lingura amidon alimentar.
  • 100 gr vin rosu.
  • 1 cana de vin rosu(pentru macerat sau fezandat carnea).
  • 1 lingura sos soia.
  • piper boabe.
  • 2 foi de dafin.
  • 1 cartof fiert(optional).
  • 2 linguri de pasta de tomate.
  • sare piper proaspat macinat.
  • o lingura de patrunjel verde tocat fin.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

mira (Chef de cuisine)

carnea de vitel este deosebit de buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocanita de porc cu ceapa