autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Tocanita din ficat de pasare

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2010

Ingrediente
500g ficat de pui, 3 cepe, 1 legatura patrunjel verde, 4-5 catei de usturoi, 1 lingura pasta de ardei (picanta, daca va place), 1 lingura pasta de rosii, 200ml lapte rece, 2 linguri ulei, Sare si pipe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil si patrunjelul.
Scoatem ficatul din lapte pe un servet de hartie.
Luam o tigaie, mai adanca, adaugam uleiul, punem ceapa la dinstuit cam 5’ la foc mic, adaugam ficatul , usturoiul, pasta de ardei, pasta de rosii si piper. Amestecam si lasam la foc mic, sub capac cam 20’, adaugam patrunjelul si condimentam cu sare cat este nevoie si gata tocanita.
Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de garnituri : orez, legume, cus-cus, mamaliguta, cartofi sau simpla. Eu am servit-o langa un piure moale, de cartofi, garnisit cu ardei kapia in otet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din ficat de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui pe sare

Pui pe sare

Se spala puiul, se curata, se imparte in 2 pentru a incapea mai bine pe tava, dar nu este obligatoriu. Se

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui prajit by Jamie Oliver

Pui prajit by Jamie Oliver

Intr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui) punem 100 g sare, crengutele de rozmarin,

6 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Imi place mult cum ai decorat.

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Excelenta tot cu mamaliguta !!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    FOERTE DRAGUT, EU AM GATIT CU MAMALIGA...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Foarte fina si aromata.Super prezentare!*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Fac şi eu! Da n-o ornez aşa frumos!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Delicioasa tocanita ta.10 pentru prezentare.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Frumoasa prezentare...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte buni ficateii! Mi-a placut foarte mult cum ai aranjat mancarica in farfuria!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Felicitentru prezentare!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      ce simpatic ai aranjat platoul !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      f.bun,felicitari!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte frumos prezentata si cred ca si foarte buna.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Multe laude pentru prezentare ....... imi imaginez ce bun tia iesit mmmm.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Ce frumos arata.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Felicitari pentru prezentare!!! Arata cumplit de apetisant!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Gustoasa mancarica,frumoasa prezentare...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 500g ficat de pui
  • 3 cepe
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de ardei (picanta
  • daca va place)
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 200ml lapte rece
  • 2 linguri ulei
  • Sare si pipe

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place mult cum ai decorat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de lamaie