Tocanita din ficat de pasare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tocanita din ficat de pasare

Ingrediente

  • 500g ficat de pui
  • 3 cepe
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de ardei (picanta, daca va place)
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 200ml lapte rece
  • 2 linguri ulei
  • Sare si pipe

Mod de preparare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil si patrunjelul.

Scoatem ficatul din lapte pe un servet de hartie.

Luam o tigaie, mai adanca, adaugam uleiul, punem ceapa la dinstuit cam 5’ la foc mic, adaugam ficatul , usturoiul, pasta de ardei, pasta de rosii si piper. Amestecam si lasam la foc mic, sub capac cam 20’, adaugam patrunjelul si condimentam cu sare cat este nevoie si gata tocanita.

Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de garnituri : orez, legume, cus-cus, mamaliguta, cartofi sau simpla. Eu am servit-o langa un piure moale, de cartofi, garnisit cu ardei kapia in otet.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine