autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

TOCANITA PICANTA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2009

Ingrediente
1 lingura cu ulei de masline,, 1 ceasca cu ceapa tocata marunt,, 1/2 ceasca cu telina taiata felii,, 4 catei de usturoi, marunt, , 1 cartof, curatat si taiat cubulete,, 1/2 ceasca cu ridichi taiate felii,, 1 ceasca de morcovi feliati,, 1 cutie de rosii fara coaja,, 3 cesti cu fasole rosie,, 1 1/2 ceasca de porumb fiert,, 2 linguri cu sos de rosii,, 2 linguri cu sos chili,, 1 lingura cu otet,, 1 lingura cu fulgi de porumb,, piper,, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se incinge uleiul intr-o cratita mare, la foc mediu.Se adauga ceapa, telina si usturoiul si se calesc timp de 2 minute.
2.Se adauga cartoful, ridichile si morcovii si se continua calirea inca 2 minute.
3.Se pun apoi rosiile, amestecand si lasand totul sa fiarba la foc moderat cca. 10 minute, adaugand putina apa, daca sucul lasat de rosii nu este suficient.
4.Se adauga fasolea, porumbul, sosul de rosii, sosul de chili, otetul si fulgii de porumb.Se condimenteaza cu sare si piper,se acopera vasul si se lasa pe foc timp de 45 de minute pana cand sosul s-a ingrosat, iar legumele sunt coapte.

Nota:Tocanita aceasta de post poate fi pusa si in cuptor pentru 45 de minute, la foc moderat.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA PICANTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu sos picant de vinete

Paste cu sos picant de vinete

Vanata spalata,uscata,se taie cubulete,se pudreaza cu sare si se lasa intr-o sita 10min;se oparesc

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CORABIOARE DE DOVLECEI

CORABIOARE DE DOVLECEI

Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se

4 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura cu ulei de masline,
  • 1 ceasca cu ceapa tocata marunt,
  • 1/2 ceasca cu telina taiata felii,
  • 4 catei de usturoi, marunt
  • 1 cartof
  • curatat si taiat cubulete,
  • 1/2 ceasca cu ridichi taiate felii,
  • 1 ceasca de morcovi feliati,
  • 1 cutie de rosii fara coaja,
  • 3 cesti cu fasole rosie,
  • 1 1/2 ceasca de porumb fiert,
  • 2 linguri cu sos de rosii,
  • 2 linguri cu sos chili,
  • 1 lingura cu otet,
  • 1 lingura cu fulgi de porumb,
  • piper,
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Fasole scazuta cu piept de pui