autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita taraneasca de legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g rosii, , 500 g vinete, , 500 g dovlecei, , 1 ardei galben, , 1 ardei verde, , 500 g ceapa, , 4 catei de usturoi, , 1 foaie de dafin, , 1 fir de cimbru, , 1 fir de rozmarin, , 1 fir de patrunjel, , 5 linguri de untdelemn, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

14 voturi

Mod de preparare

Opariti rosiile in apa clocotita. Scoateti-le pielita, taiati-le in sferturi si scoateti-le semintele (prin apasare usoara). - Curatati vinetele si dovleceii de coaja si taiati-i in felii de 1/2 cm. - Spalati ardeii, scoateti-le capacelele si semintele si taiati-i in lamele subtiri. - Curatati ceapa si tocati-o marunt. - Incingeti 3 linguri de untdelemn intr-o cratita si prajiti feliile de vinete pe ambele parti, pana se auresc. Scoateti-le si lasati-le sa se scurga. Procedati la fel si cu dovleceii si ardeii. - Aruncati untdelemnul folosit si puneti toate legumele inapoi, in cratita. - Adaugati rosiile taiate, busuiocul, cateii de usturoi curatati, foaia de dafin, rozmarinul si cimbrul. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba la foc mic, vreme de o ora, fara a adauga apa. - La final, adaugati 2 linguri de untdelemn. - Serviti fierbinte sau rece, ca o zacusca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
BUDINCA DE DOVLECEL

BUDINCA DE DOVLECEL

Reteta este una simpla, pentru ca este vara si foarte cald afara, nu vrem sa stam foarte mult timp

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g rosii
  • 500 g vinete
  • 500 g dovlecei
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 500 g ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 fir de patrunjel
  • 5 linguri de untdelemn
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Fasole verde cu rosii si usturoi