autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita taraneasca de legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g rosii, , 500 g vinete, , 500 g dovlecei, , 1 ardei galben, , 1 ardei verde, , 500 g ceapa, , 4 catei de usturoi, , 1 foaie de dafin, , 1 fir de cimbru, , 1 fir de rozmarin, , 1 fir de patrunjel, , 5 linguri de untdelemn, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

14 voturi

Mod de preparare

Opariti rosiile in apa clocotita. Scoateti-le pielita, taiati-le in sferturi si scoateti-le semintele (prin apasare usoara). - Curatati vinetele si dovleceii de coaja si taiati-i in felii de 1/2 cm. - Spalati ardeii, scoateti-le capacelele si semintele si taiati-i in lamele subtiri. - Curatati ceapa si tocati-o marunt. - Incingeti 3 linguri de untdelemn intr-o cratita si prajiti feliile de vinete pe ambele parti, pana se auresc. Scoateti-le si lasati-le sa se scurga. Procedati la fel si cu dovleceii si ardeii. - Aruncati untdelemnul folosit si puneti toate legumele inapoi, in cratita. - Adaugati rosiile taiate, busuiocul, cateii de usturoi curatati, foaia de dafin, rozmarinul si cimbrul. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba la foc mic, vreme de o ora, fara a adauga apa. - La final, adaugati 2 linguri de untdelemn. - Serviti fierbinte sau rece, ca o zacusca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii umplute cu ciuperci si orez

Rosii umplute cu ciuperci si orez

Puneti la calit o ceapa, ciuperci, orezul, ardei, miezul de rosii, delikat si calitile bine. Daca

9 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu rosii si zucchini

Vinete cu rosii si zucchini

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline. Vanata se spala bine, se taie

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g rosii
  • 500 g vinete
  • 500 g dovlecei
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 500 g ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 fir de patrunjel
  • 5 linguri de untdelemn
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Chiftele de cartofi