autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita taraneasca de legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g rosii, , 500 g vinete, , 500 g dovlecei, , 1 ardei galben, , 1 ardei verde, , 500 g ceapa, , 4 catei de usturoi, , 1 foaie de dafin, , 1 fir de cimbru, , 1 fir de rozmarin, , 1 fir de patrunjel, , 5 linguri de untdelemn, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

14 voturi

Mod de preparare

Opariti rosiile in apa clocotita. Scoateti-le pielita, taiati-le in sferturi si scoateti-le semintele (prin apasare usoara). - Curatati vinetele si dovleceii de coaja si taiati-i in felii de 1/2 cm. - Spalati ardeii, scoateti-le capacelele si semintele si taiati-i in lamele subtiri. - Curatati ceapa si tocati-o marunt. - Incingeti 3 linguri de untdelemn intr-o cratita si prajiti feliile de vinete pe ambele parti, pana se auresc. Scoateti-le si lasati-le sa se scurga. Procedati la fel si cu dovleceii si ardeii. - Aruncati untdelemnul folosit si puneti toate legumele inapoi, in cratita. - Adaugati rosiile taiate, busuiocul, cateii de usturoi curatati, foaia de dafin, rozmarinul si cimbrul. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba la foc mic, vreme de o ora, fara a adauga apa. - La final, adaugati 2 linguri de untdelemn. - Serviti fierbinte sau rece, ca o zacusca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu chiftelute

Spanac cu chiftelute

Carnea tocata se macina inca o data. 1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina) Felia

6 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulioare umplute cu orez si ciuperci

Gulioare umplute cu orez si ciuperci

Se spala guliile se curata bine apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g rosii
  • 500 g vinete
  • 500 g dovlecei
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 500 g ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 fir de patrunjel
  • 5 linguri de untdelemn
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Tocanita cu soia boabe