autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita taraneasca de legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g rosii, , 500 g vinete, , 500 g dovlecei, , 1 ardei galben, , 1 ardei verde, , 500 g ceapa, , 4 catei de usturoi, , 1 foaie de dafin, , 1 fir de cimbru, , 1 fir de rozmarin, , 1 fir de patrunjel, , 5 linguri de untdelemn, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

14 voturi

Mod de preparare

Opariti rosiile in apa clocotita. Scoateti-le pielita, taiati-le in sferturi si scoateti-le semintele (prin apasare usoara). - Curatati vinetele si dovleceii de coaja si taiati-i in felii de 1/2 cm. - Spalati ardeii, scoateti-le capacelele si semintele si taiati-i in lamele subtiri. - Curatati ceapa si tocati-o marunt. - Incingeti 3 linguri de untdelemn intr-o cratita si prajiti feliile de vinete pe ambele parti, pana se auresc. Scoateti-le si lasati-le sa se scurga. Procedati la fel si cu dovleceii si ardeii. - Aruncati untdelemnul folosit si puneti toate legumele inapoi, in cratita. - Adaugati rosiile taiate, busuiocul, cateii de usturoi curatati, foaia de dafin, rozmarinul si cimbrul. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba la foc mic, vreme de o ora, fara a adauga apa. - La final, adaugati 2 linguri de untdelemn. - Serviti fierbinte sau rece, ca o zacusca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mâncare de fasole verde și praz

Mâncare de fasole verde și praz

Atunci când nu aveți timp suficient pentru a pregăti masa de prânz sau cina, câteva

3 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crema de fasole uscata, varianta de post

Crema de fasole uscata, varianta de post

Fasolea bine spalata, o punem la fiert, sa de-a cateva clocote, dupa care o strecuram si aruncam

24 voturi    16 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g rosii
  • 500 g vinete
  • 500 g dovlecei
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 500 g ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 fir de patrunjel
  • 5 linguri de untdelemn
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Papricas de cartofi cu carnati