autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Tocatura cu salam si masline

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 30 de bucati): 1/2 ceasca masline negre, , fara samburi, tocate marunt, , 1/3 ceasca parmezan ras, , 1 lingura rozmarin tocat, , 4 felii de salam taiate marunt, , 3 linguri ulei, , 2 lingurite mustar cu hrean, , 2 bucati aluat de foitaj, , ulei sau unt topit.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr. si se ung doua tavi cu ulei sau cu unt topit. Se pun in robotul de bucatarie maslinele, parmezanul, rozmarinul, salamul, uleiul si mustarul si se maruntesc, pana ce devin ca o pasta.
Se pune o bucata de aluat pe planseta si se intinde cu vergeaua in forma de dreptunghi. Se unge pe toata suprafata cu jumatate din pasta de masline si se impatureste, astfel ca cele doua margini sa se uneasca la mijloc. Se mai impatureste o data, iar la sfarsit se pliaza in doua, adica o jumatate peste cealalta jumatate, obtinandu-se 8 straturi de aluat.
Aluatul astfel impaturit se taie felii groase de 1 cm, care se aseaza - cu taietura in sus - pe tavile pregatite. Se apasa usor - spre interior - partea cu lipitura, astfel incat sa rezulte un V, se dau la cuptor si se lasa circa 15 minute sa se rumeneasca. Se procedeaza la fel si cu cealalta bucata de aluat.
______________________
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocatura cu salam si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Moussaka greceascã

Moussaka greceascã

Am cumpãrat în urmã cu ceva timp o cartea " Bucãtãria Greceascã", am gãsit o multime de bunãtãti

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui cu iaurt si curry

Pui cu iaurt si curry

Se condimenteaza puiul dupa gust si se toarna deasupra cutia cu iaurt. Se lasa toata noaptea

2 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 30 de bucati): 1/2 ceasca masline negre
  • fara samburi
  • tocate marunt
  • 1/3 ceasca parmezan ras
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 4 felii de salam taiate marunt
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingurite mustar cu hrean
  • 2 bucati aluat de foitaj
  • ulei sau unt topit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Carne de pasare cu garnitura de cartofi si fasole verde