autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Tocatura cu salam si masline

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 30 de bucati): 1/2 ceasca masline negre, , fara samburi, tocate marunt, , 1/3 ceasca parmezan ras, , 1 lingura rozmarin tocat, , 4 felii de salam taiate marunt, , 3 linguri ulei, , 2 lingurite mustar cu hrean, , 2 bucati aluat de foitaj, , ulei sau unt topit.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr. si se ung doua tavi cu ulei sau cu unt topit. Se pun in robotul de bucatarie maslinele, parmezanul, rozmarinul, salamul, uleiul si mustarul si se maruntesc, pana ce devin ca o pasta.
Se pune o bucata de aluat pe planseta si se intinde cu vergeaua in forma de dreptunghi. Se unge pe toata suprafata cu jumatate din pasta de masline si se impatureste, astfel ca cele doua margini sa se uneasca la mijloc. Se mai impatureste o data, iar la sfarsit se pliaza in doua, adica o jumatate peste cealalta jumatate, obtinandu-se 8 straturi de aluat.
Aluatul astfel impaturit se taie felii groase de 1 cm, care se aseaza - cu taietura in sus - pe tavile pregatite. Se apasa usor - spre interior - partea cu lipitura, astfel incat sa rezulte un V, se dau la cuptor si se lasa circa 15 minute sa se rumeneasca. Se procedeaza la fel si cu cealalta bucata de aluat.
______________________
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocatura cu salam si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute banatene in foi de vita

Sarmalute banatene in foi de vita

Tocati ceapa marunt, radeti morcovul pe razatoarea mica si caliti-le in ulei la foc mic, adaugati

49 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 30 de bucati): 1/2 ceasca masline negre
  • fara samburi
  • tocate marunt
  • 1/3 ceasca parmezan ras
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 4 felii de salam taiate marunt
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingurite mustar cu hrean
  • 2 bucati aluat de foitaj
  • ulei sau unt topit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Orez cu carne de porc