Se-ncinge cuptorul la 200gr. si se ung doua tavi cu ulei sau cu unt topit. Se pun in robotul de bucatarie maslinele, parmezanul, rozmarinul, salamul, uleiul si mustarul si se maruntesc, pana ce devin ca o pasta.
Se pune o bucata de aluat pe planseta si se intinde cu vergeaua in forma de dreptunghi. Se unge pe toata suprafata cu jumatate din pasta de masline si se impatureste, astfel ca cele doua margini sa se uneasca la mijloc. Se mai impatureste o data, iar la sfarsit se pliaza in doua, adica o jumatate peste cealalta jumatate, obtinandu-se 8 straturi de aluat.
Aluatul astfel impaturit se taie felii groase de 1 cm, care se aseaza - cu taietura in sus - pe tavile pregatite. Se apasa usor - spre interior - partea cu lipitura, astfel incat sa rezulte un V, se dau la cuptor si se lasa circa 15 minute sa se rumeneasca. Se procedeaza la fel si cu cealalta bucata de aluat.
______________________

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii