autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

TOCHITURA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Ingrediente
600 g carne de porc, 2 rinichi, 1 splina, 200 g ficat, o buc inima, putina slaninuta, 2-3 buc carnati, 3-4 cepe, usturoi dupa gust, sare, dulce

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Carnea si maruntaiele se spala si se toaca cubulete sau feliute.Splina se curata bine de pielite,la fel si rinichii.Acestia din urma se tin 20-25 min in apa cu otet,apoi se clatesc foarte bine.
Ceapa se toaca marunt, se fierbe inabusit cu slaninuta adaugandu-se inima si carnea de porc cubulete.Din cand in cand se adauga putina apa fiarta si se amesteca bine.Se adauga apoi,rinichii,ficatul si spre sfarsit carnatii taiati bucatele.Se potriveste de sare,piper,cimbru si se adauga putina boia dulce si usturoiul zdrobit.
Cine doreste poate folosi pasta de tomate sau bulion pentru culoare.
Se serveste cu mamaliguta si cu ochiuri romanesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCHITURA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Carnea şi slăninuţa le-am tăiat bucăţele şi le-am pus la prăjit într-un ceaun de tuci. Am

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tochitura delicioasa

Tochitura delicioasa

Se taie cuburi toata carnea si se prajesc impreuna.Se scot si fierbinti..se toarna mujedeiul peste

12 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

    Eu nu am facut tochitura pina acu citeva luni cind m-a invatat un...barbat de pe Gustos !!! Si am facut-o fara organe... Valy, data viitoare am sa incerc sa o fac asa cum spui tu !!! Este minunata !!!!

  • Fara foto

    mihaela (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

    De mult vroiam reteta, in sfarsit am gasit-o, am sa o fac si o sa iti spun cum mi-a iesit.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne de porc
  • 2 rinichi
  • 1 splina
  • 200 g ficat
  • o buc inima
  • putina slaninuta
  • 2-3 buc carnati
  • 3-4 cepe
  • usturoi dupa gust
  • sare, dulce

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Sidy (Chef de cuisine)

Eu nu am facut tochitura pina acu citeva luni cind m-a invatat un...barbat de pe Gustos !!! Si am facut-o fara organe... Valy, data viitoare am sa incerc sa o fac asa cum spui tu !!! Este minunata !!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cordon Bleu