Ingrediente
maruntaie de la 3-4iepuri (ficat, rinichi, inima, plamani -facultativ),ulei,1 pahar vin, 2-3 cepe potrivite,1-2 morcov, 1 pastarnac, telina, sare sau delikat, piper boabe, boia de ardei iute sau ardei iute, suc de rosii sau bulion, 4-5 catei de usturoi, cimbru, foi de dafin, patrunjel verde.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins in cratita in care pregatim mancarea.Se calesc maruntaiele pana devin albicioase pe toate partile apoi se adauga putina apa calda peste ele si se inabusesc pana scade apa. Se adauga legumele tocate marunt sau date pe razatoarea cu ochiuri mari si se continua fierberea. Se adauga piperul si putina sare si se lasa sa fiarba la foc mic amestecandu-se din cand in cand si adaugandu-se de cate ori este nevoie numai apa calda. La cca. 15 min. se adauga vinul.Dupa ce s-au fiert aproape bine se adauga usturoiul pisat ,apoi la cateva minute se pune boiaua de ardei iute sau ardeiul iute (sa fie putin picant), sucul de rosii sau bulionul, se da in cateva clocote apoi se potriveste de sare si se pun foile de dafin si cimbrul. Dupa cateva clocote se ia de pe foc. Se serveste cu mamaliguta calda si patrunjel verde deasupra.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Tare buna mai este...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009
Mmmmm. No coment