autor:

flori de piatra

» » Mancaruri cu carne

Tochitura de vanat

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
maruntaie de la 3-4iepuri (ficat, rinichi, inima, plamani -facultativ),ulei,1 pahar vin, 2-3 cepe potrivite,1-2 morcov, 1 pastarnac, telina, sare sau delikat, piper boabe, boia de ardei iute sau ardei iute, suc de rosii sau bulion, 4-5 catei de usturoi, cimbru, foi de dafin, patrunjel verde.

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins in cratita in care pregatim mancarea.Se calesc maruntaiele pana devin albicioase pe toate partile apoi se adauga putina apa calda peste ele si se inabusesc pana scade apa. Se adauga legumele tocate marunt sau date pe razatoarea cu ochiuri mari si se continua fierberea. Se adauga piperul si putina sare si se lasa sa fiarba la foc mic amestecandu-se din cand in cand si adaugandu-se de cate ori este nevoie numai apa calda. La cca. 15 min. se adauga vinul.Dupa ce s-au fiert aproape bine se adauga usturoiul pisat ,apoi la cateva minute se pune boiaua de ardei iute sau ardeiul iute (sa fie putin picant), sucul de rosii sau bulionul, se da in cateva clocote apoi se potriveste de sare si se pun foile de dafin si cimbrul. Dupa cateva clocote se ia de pe foc. Se serveste cu mamaliguta calda si patrunjel verde deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de vanat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza cu costita la cuptor

Varza cu costita la cuptor

Se pune varza taiata marunt cu sare intr-un bol si se lasa o jumatate de ora. Se pune la fiert cu

1 vot    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de miel

Tocanita de miel

Calim ceapa si morcovii, peste care adaugam bucatile de carne si lasam la fiert. Cand este gata facem

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    ce buna cu mamaliguta!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    ... aveti printre membrii familiei vanatori pasionati, esti specialista in retete de vanat, felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte buna mancarea!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Tare buna mai este...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Mmmmm. No coment

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • maruntaie de la 3-4iepuri (ficat
  • rinichi
  • inima
  • plamani -facultativ),ulei,1 pahar vin
  • 2-3 cepe potrivite,1-2 morcov
  • 1 pastarnac
  • telina
  • sare sau delikat
  • piper boabe
  • boia de ardei iute sau ardei iute
  • suc de rosii sau bulion
  • 4-5 catei de usturoi
  • cimbru
  • foi de dafin
  • patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne
CIORBA DE DOVLECEI

CIORBA DE DOVLECEI

Se pun la fiert in apa rece cu sare si ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dupa preferinta :dat pe

30 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce buna cu mamaliguta!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cotlet de porc copt in zeama de varza