Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins in cratita in care pregatim mancarea.Se calesc maruntaiele pana devin albicioase pe toate partile apoi se adauga putina apa calda peste ele si se inabusesc pana scade apa. Se adauga legumele tocate marunt sau date pe razatoarea cu ochiuri mari si se continua fierberea. Se adauga piperul si putina sare si se lasa sa fiarba la foc mic amestecandu-se din cand in cand si adaugandu-se de cate ori este nevoie numai apa calda. La cca. 15 min. se adauga vinul.Dupa ce s-au fiert aproape bine se adauga usturoiul pisat ,apoi la cateva minute se pune boiaua de ardei iute sau ardeiul iute (sa fie putin picant), sucul de rosii sau bulionul, se da in cateva clocote apoi se potriveste de sare si se pun foile de dafin si cimbrul. Dupa cateva clocote se ia de pe foc. Se serveste cu mamaliguta calda si patrunjel verde deasupra.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii