autor:

merisoare de padure

» » Mancaruri cu carne

Tochitura din organe, cu sos

Autor: merisoare de padure (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: merisoare de padure (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2010

Ingrediente
Conform zicalei - tuica se mai face si din prune - tot asa, tochitura se mai face si din organe., , rinichi de vita, rinichi de porc, inima de porc, limba de porc, piept de porc impanat, ceapa, usturoi taiat marunt, sare, piper, boia de ardei iute, bulion

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Rinichii se taie pe lungime si se curata de uretra (tot ce este alb in interior)si se fierb. de asemenea si de la inima se indeparteaza grasimea, si se fierbe impreuna cu limba.(toate sunt fierte cand intra furculita usor).[atentie - difera timpul de fierbere si de aceea se fierb separat]. Limba se curata de pielita si se taie cubulete, ca toate celelalte. Separat se calaste ceapa in care se prajeste pieptul de porc taiat cubulete.
Toate acestea se amesteca, peste care se adauga din zeama de la inima si limba (apa de la rinichi se arunca). Canad toate dau in clocot se adauga bulionul, se stinge focul si se pune boiaua, sarea, piperul si usturoiul dupa gust.
Se mai poate folosi si splina, dupa gust, dar in nici un caz nici un fel de ficat. Textura ficatuli nu e compatibila ce celelalte.
Rinichii se taie pe lungime si se curata de uretra (tot ce este alb in interior)si se fierb. de asemenea si de la inima se indeparteaza grasimea, si s
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura din organe, cu sos" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Papricas de ciuperci cu pui si cartofi

Papricas de ciuperci cu pui si cartofi

O mincare absolut delicioasa, seamana mai mult a gulas , are tot ce ii trebuie pentru a fi foarte,

7 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele. Dovleceii

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alex Alexandru , 30 mai 2015

    super bun.

  • Fara foto

    Andrei Ana Maria Andrei , 16 septembrie 2014

    acum fac bunut

  • Fara foto

    Valy Duinea , 19 august 2014

    arata bine dar eu o fac mai buna

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

      Foarte buna!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Pune-i si-o mamaliguta alaturi si vin la tine la masa!

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Tin sa te contrazic, eu fac tochitura si cu ficat si este super.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Conform zicalei - tuica se mai face si din prune - tot asa
  • tochitura se mai face si din organe.
  • rinichi de vita
  • rinichi de porc
  • inima de porc
  • limba de porc
  • piept de porc impanat
  • ceapa
  • usturoi taiat marunt
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • bulion

Raporteaza reteta

Retete
de merisoare de padure
Ciorba cu coaste de porc

Ciorba cu coaste de porc

Se fierbe carnea si se spumeaza. In zeama obtinuta (strecurata) se fierb legumele taiate dupa preferinta

15 voturi    15 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Icre de pastrav (conservare)

Icre de pastrav (conservare)

icrele se spala cu un jet de apa rece intr-o strecuratoare. intr-un borcam pe pune succesiv cate

16 voturi    5 comentarii
20 min
Salate
Biftec tartar

Biftec tartar

Se degreseaza carnea si se toaca cu un cutit forte bine ascutit (sau se trece de doua ori prin masina

7 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Coastele de porc se taie in doua si se pun la fiert cu morcovii, o ceapa si usturoiul curatat. Cand carnea este fiarta, se desprinde

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne