autor:

Alice Ciobanu

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Tochitura moldoveneasca

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2011

Ingrediente
carne de porc cam 300-400 gr, vreo 4-5 felii de slăninuţă (de la Monya), 3 căţei de usturoi, un pahar de vin roşu, delikat, frunze dafin, 3 boabe de pier negru, nişte brânză de burduf (luată din comerţ), gogonele şi conopidă murate (ca la noi, la moldoveni... adică în saramură), mămăligă (adică apă cu sare şi făină de porumb în care am aruncat şi o bucăţică de unt. spre final), 2 ouă (eco, de la găinile soacră-mii)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea şi slăninuţa le-am tăiat bucăţele şi le-am pus la prăjit într-un ceaun de tuci. Am călit-o puţin pe ambele părţi până s-a înalbit puţintel, după care am pus condimentele, dafinul şi vinul. Am lăsat pe foc cam 30 minute.

Între timp s-a făcut şi mămăliga... nu voi da reţeta aici, pentru că toată lumea ştie ce e aia mămăligă şi cum se face.

Când totul fu gata am pus pe farfurii brânza de burduf, o bucată sănătoasă din mămăliga aburindă, o porţie zdravănă din carnea prăjită şi fierbinte, un ou prăjit ochi şi am combinat totul cu nişte murături puse de cu toamnă la murat în butoaie de lemn, la ţară.

Pe lângă astea s-a băut şi un pahar de vin roşu din via ce am cules-o astă toamnă.

Ce să vă mai spun? Aaa.. Poftă Bună !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Se taie cubulete potrivite carnea de porc;se pune intr-o cratita la prajit cu putin ulei.Cand carnea

17 voturi    28 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tochitura Moldoveneasca...

Tochitura Moldoveneasca...

Se pune untura in ceaun pentru topire (sau uleiul se incinge), se adauga slanina si pulpa de porc

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • carne de porc cam 300-400 gr
  • vreo 4-5 felii de slăninuţă (de la Monya)
  • 3 căţei de usturoi
  • un pahar de vin roşu
  • delikat
  • frunze dafin
  • 3 boabe de pier negru
  • nişte brânză de burduf (luată din comerţ)
  • gogonele şi conopidă murate (ca la noi
  • la moldoveni... adică în saramură)
  • mămăligă (adică apă cu sare şi făină de porumb în care am aruncat şi o bucăţică de unt. spre final)
  • 2 ouă (eco
  • de la găinile soacră-mii)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Varza murata cu coasta afumata.