autor:

Alice Ciobanu

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Tochitura moldoveneasca

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2011

Ingrediente
carne de porc cam 300-400 gr, vreo 4-5 felii de slăninuţă (de la Monya), 3 căţei de usturoi, un pahar de vin roşu, delikat, frunze dafin, 3 boabe de pier negru, nişte brânză de burduf (luată din comerţ), gogonele şi conopidă murate (ca la noi, la moldoveni... adică în saramură), mămăligă (adică apă cu sare şi făină de porumb în care am aruncat şi o bucăţică de unt. spre final), 2 ouă (eco, de la găinile soacră-mii)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea şi slăninuţa le-am tăiat bucăţele şi le-am pus la prăjit într-un ceaun de tuci. Am călit-o puţin pe ambele părţi până s-a înalbit puţintel, după care am pus condimentele, dafinul şi vinul. Am lăsat pe foc cam 30 minute.

Între timp s-a făcut şi mămăliga... nu voi da reţeta aici, pentru că toată lumea ştie ce e aia mămăligă şi cum se face.

Când totul fu gata am pus pe farfurii brânza de burduf, o bucată sănătoasă din mămăliga aburindă, o porţie zdravănă din carnea prăjită şi fierbinte, un ou prăjit ochi şi am combinat totul cu nişte murături puse de cu toamnă la murat în butoaie de lemn, la ţară.

Pe lângă astea s-a băut şi un pahar de vin roşu din via ce am cules-o astă toamnă.

Ce să vă mai spun? Aaa.. Poftă Bună !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Se taie cubulete potrivite carnea de porc;se pune intr-o cratita la prajit cu putin ulei.Cand carnea

17 voturi    28 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Toate ingredientele se spala, se taie cubulete si de inabuse bine in 300 ml ulei, in care se adauga

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • carne de porc cam 300-400 gr
  • vreo 4-5 felii de slăninuţă (de la Monya)
  • 3 căţei de usturoi
  • un pahar de vin roşu
  • delikat
  • frunze dafin
  • 3 boabe de pier negru
  • nişte brânză de burduf (luată din comerţ)
  • gogonele şi conopidă murate (ca la noi
  • la moldoveni... adică în saramură)
  • mămăligă (adică apă cu sare şi făină de porumb în care am aruncat şi o bucăţică de unt. spre final)
  • 2 ouă (eco
  • de la găinile soacră-mii)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Varza proaspata cu carne de porc